"Cana i Đorđević"
"Cana i Đorđević"

Pax Laziale za Srbe i Albance

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.10.14. | 11:20

Čelnici kluba iz Rima planiraju da naprave video-snimak pomoću kojeg će četvorica njihovih igrača poslati poruku mira

Cana i Đorđević

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Pax Laziale bi se mogla nazvati inicijativa o kojoj razmišlja rukovodstvo Lacija u cilju smirivanja tenzija između Srbije i Albanije koja se direktno tiče rimskog prvoligaša, s obzirom na to da u svojim redovima ima dva srpska i dva albanska fudbalera, plus sportskog direktora Albanca Iglija Tarea.

Prema informacijama koje su procurele iz Formela, na stolu je ideja da sva četvorica fudbalera - Đorđević, Basta, Cana i Beriša snime video-poruke čiji bi sadržaj bio usmeren na smirivanje strasti i upućivanje na saradnju i međusobno poštovanje, baš kao što se to događa u Laciju, između Srba i Albanaca. Četvorica fudbalera su posle treninga imala sastanak sa Piolijem i Tareom na kojem je potvrđeno da između fudbalera ne postoje problemi, da na njihove međusobne odnose neće uticati događaji iz Beograda, ni eventualna politička prepucavanja dve strane, te da su svi spremni da zajedno doprinesu što boljim rezultatima Lacija, pokazujući da Srbi i Albanci mogu blisko da sarađuju u otvarivanju postavljenih ciljeva.

Juče je trener Lacija Pioli pre treninga okupio sve igrače i zajedno su otpevali himnu Lacija. Ideja je bila da se na taj način pošalje jasna poruka da je, što se igrača Lacija tiče, utakmica Srbija - Albanija u Beogradu iza leđa i da se ide napred sa željom da odnosi postanu još bolji i prijateljskiji nego što su bili. Gazeta delo Sport i Korijere delo Sport pišu da su se Basta, Đorđević, Cana i Beriša već sreli u Formelu i da nije bilo nijednog problema, štaviše, odnosi su postali još prisniji.

Rimski dnevnik je izvestio da su se Đorđević i Cana i pre dolaska u Formelo čuli telefonom upravo dok se Filip ukrcavao u avion za Rim, zajedno sa sportskim direktorom Tareom i da su se saglasili da bi trebalo zajednički raditi na smirivanju tenzija. U tom kontekstu je i izjava fudbalera Fjorentine Nenada Tomovića koji je u intervjuu za Radio Toskana govorio vrlo staloženo i smireno o svemu što se dogodilo u Beogradu.
"U nedelju igramo protiv Lacija u Firenci i nemam nikakav problem da pružim ruku Loriku Cani (koji neće biti na terenu zbog crvenog kartona protiv Sasuola, prim.aut). Štaviše, učiniću to vrlo rado, baš kao što sam to uradio i u utorak veče pre meča naše dve reprezentacije. Svi su videli da smo mi reprezentatici Srbije štitili fudbalere Albanije od navijača koji su utrčali na teren i posle smo bili sve vreme s njima u svlačionici. Za mene ono što se dogodilo u Beogradu je već stvar prošlosti i jedva čekam da se vratimo fudbalu i da istrčim na teren", izjavio je Tomović koji će sa svojom Fjorentinom na Artemiju Frankiju dočekati Lacio u nedelju u 12.30.

Piše: Željko Pantelić 

(Foto: STAR SPORT; Action Images)


tagovi

AlbanijaDušan BastaEtrit Berišaeuro 2016EvropaFilip ĐorđevićKvalifikacije za EURO 2016LacioLorik Canareprezentativni fudbalSerija ASrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara