Personifikacija Fenerove sezone: Potezi nalik Ronaldinju - katapult, pa elastiko, ali neće ovo moći uvek (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.04.18. | 20:57

Soldado dao dva gola i asistencija, ali svi pričaju o partiji Atifa Šaešuea

Da je ovako igrao svaki put, gde bi mu bio kraj... Drhtala bi preostala tri itanbulska kandidata za tron. Ovako, Fenerbahče umesto trke za titulu (Galasaraj, Bašakšehir i Bešiktaš deluju ozbiljnije) može navijačima do kraja sezone da podari mečeve za uživanje kakav je bio u Kajzeriju na zatvaranju 27. kola Superlige - 5:0!

Uživanje u svakom smislu. Rezultatskom, jer je neizvesnost potrajala svega osam minuta, a povrh svega igračkom, pošto su se pojedinci svojski postarali da ulepšaju ponedeljak veče svima kojima je na srcu žuto-plava kombinacija. Najpre se to odnosi na Roberta Soldada, često kritikovanog zbog skromnog učinka, autora tri gola (i to na jednoj utakmici, protiv Sivasa dalekog 19. novembra), večeras u odori modernog centarfora, sposobnog da koristi šanse.

Izabrane vesti

Već prvu pravu realizovao je na dubinski pas Mehmeta Topala, izbio je pred Vedata Karakuša i rutinski ga savladao, da b i pred odlazak na odmor golmana domaćeg sastava prevario skoro sa istog mesta, ali iz drugog pokušaja. Ne smeta to Špancu. Bar da malo vrati poljuljano samopouzdanje...

To što je radio bivši napadač Real Madrida, Valensije, Viljareala i Totenhema, ipak, ostalo je u senci njegovog saigrača Atifa Šaešuea, kome je asistirao za 2:0. Reč je o 31-godišnjem krilnom vezisti poreklom iz Maroka, inspirisanom da na stadionu „Kadir Has Šehir“ igra kao da je Ronaldinjo lično! Ne preterujemo. Dva poteza su se izdvojila: najpre udarac iz katapulta u 12. minutu. Bum! Sa 23 metra u prečku, pa u mrežu.

A u drugom delu nešto nalik „elastiku“ kakve je svojevremeno izvodio Dinjo. Dovoljno da pomuti razum čuvarima. Milina za oči.

Atif Šaešue je, zapravo, personifikacija cele Fenerove sezone. Može da odigra vrhunski, a možda da ga nigde nema. Čovek zna sve s loptom, međutim, nikad nije napravio veliku karijeru, što je verovatno skopčano sa mentalitetom i podnebljem s kojeg dolazi. Nisu Arapi baš radan narod. Otud i Fener, kad već zavisi od njega, ne može da računa na pobede u nizu. Ne bismo se začudili da već u narednom kolu kikse kod kuće protiv Osmanija.

Zato je tek četvrti. Mada niko ne može da mu zabrani da se nada kako će se umešati u borbu za Ligu šampiona. Da ne kažemo titulu. Ako odigra ovako.

TURSKA 1 - 27. kolo

Petak

Sivas - Kardemir 1:0 (0:0)
/Bifuma 47/

Subota

Malatija - Genčlerbirligi 4:1 (1:1)
/Kara 33, Pereira 70, Žilberto 81, 90+2 - Sesenjon 9/

Antalija - Bursa 2:0 (1:0)
/Maikon 30, Kada 72/

Bešiktaš - Alanja 1:0 (1:0)
/Taliska 29/

Nedelja
Gectepe - Kasimpaša 0:2 (0:1)
/Sari 24, Trezege 90+2/

Osmanli - Konja 0:0

Akhisar - Bašakšehir 1:2 (1:0)
/Seržinjo 13 - Elija 46, Višća 75/

Galatasraj - Trabzon 2:1 (1:0)
/Feguli 7, Gomis 60 - Kucka 90+2/

Ponedeljak

Kajzeri - Fenerbahče 0:5 (0:3)
/Soldado 8, 44, Šaešue 12, Ozbajrakli 58, Đulijano 86/

TABELA:

FOTO: Action images


tagovi

Roberto SoldadoAtif Šaešue

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara