"Zvezdine legende: Savić, Filipović, Petrović i Džajić"
"Zvezdine legende: Savić, Filipović, Petrović i Džajić"

Pižon: Ne dam da vređaju Zvezdu i Miljanića, ne zameram Saviću što nije izašao sa mnom

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.04.15. | 12:31

"Nije nipodaštavanje i vređanje Crvene zvezde bio cilj našeg okupljanja", rekao je Petrović

Zvezdine legende: Savić, Filipović, Petrović i DžajićUmesto da se priča o nekim lepim stvarima i smiri tenzija koja prati svaki večiti derbi, na promociji knjige „Mnogo smo jači - Derbi, moj derbi“ ona je podignuta na viši nivo pošto su se verbalno sukobili jedan od autora i veliki navijač Partizana Blažo Koprivica i legenda Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon.

Koprivica je podužem uvodu omalovažavao Zvezdu, vređao Dragana Džajića i Miljana Miljanića, pa je Pižon posle razmene reči sa njim demonstrativno napustio prostoriju.
„Žao mi je što se sve to desilo. Nije nipodaštavanje i vređanje Crvene zvezde bio cilj našeg okupljanja. Ide nam derbi, naša srpska svetkovina, događaj za koji zna cela Evropa. Umesto da se prema toj utakmici odnosimo s poštovanjem, neki ljudi su našli za shodno da vređaju one druge“, rekao je Petrović za Kurir.

Izabrane vesti

Četvrta Zvezdina zvezda dodao je da u derbiju pobedi bolji i srećniji, a da se nada da će to biti crveno-beli.
„To sam sve hteo da kažem na promociji, ali mi nije dozvoljeno. Nisam se tamo pojavio s namerom da bilo koga provociram, već da podržim derbi kao nešto lepo što imamo. Želim da u subotu pobedi fudbal i da prestanu nezdrava prepucavanja“.

Pižon je priznao da ga je pogodilo to što je Koprivica rekao da je Miljanić „grobar srpskog fudbala“.
„Ružno je tako pričati o Miljanu Miljaniću, čoveku koji više nije s nama, čoveku koga priznaje ne samo Crvena zvezda već ceo svet i veliki Real iz Madrida. Meni je Miljan bio trener u Crvenoj zvezdi, uveo me je u prvi tim, savetovao me... Zato su mi uvrede prema njemu i Zvezdi toliko teško pale“.

Za razliku od Petrovića, njegov saborac iz igračkih dana sa Marakane Dušan Savić nije napustio promociju.
„Dule je moj kum i prijatelj. Ne zameram mu što nije izašao sa mnom. Dule je hteo da smiri tenziju, da sve spusti na blaži nivo. Ne krivim ga“, zaključio je Pižon.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vladimir Petrović PižonSuperligaMiljan MiljanićDušan SavićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara