""
""

Počelo čišćenje Bostona! Kralj i Lav odvalili Seltikse, miriše na 4:0... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.05.17. | 08:30

Kavalirsi bez imalo muke poveli sa 1:0 u finalnoj seriji Istoka trijumfom od 117:104

Bez obzira što su pauzirali čak devet dana Konjanici iz Klivlenda su pokazali da uopšte nisu zarđali na parketu Bostona u prvom meču finala Istoka. Maestralni Lebron Džejms predvodio je svoj tim do devete uzastopne pobede u plej-ofu, ovaj put nad Seltiksima od 117:104 i vođstvo od 1:0 u finalnoj seriji.

Izabrane vesti

Šta reći, Lebron i Kevin Lav ubacili su u tandemu 70 poena, uz 48,1% šuta iz igre (35% za tri poena), a kada je tako, aktuelnim šampionima NBA lige nema ravnog. 

Sve je bilo u znaku Kralja u prvoj četvrtini kada je talisman Kavsa sam napravio prednost nad Bostonom. Džejms je ubacio 15 od ukupno 30 poena Klivlenda zahvaljujući kojima je gostujući tim vodio sa 11 koševa razlike. Tristan Tompson je takođe zablistao vrlo rano, ubacio je šest poena i zabeležio pet skokova (četiri u napadu) u uvodnoj deonici, dok je na drugoj strani Ejveri Bredli sa devet poena predvodio Boston.

Kavalirsi su i u drugoj četvrtini nastavili da terorišu Seltikse, a serija od 19:8 potpuno je razoružala košarkaše Bostona pred njihovom publikom. Džejms je do poluvremena upisao 23 koševa, a pratili su ga sinhronizovano Lav sa 13 i Tompson sa 11 u poluvremenu na kraju kojeg je Klivlend vodio sa 61:39. Seltikse nije išao šut, potpuno su podbacili u prvom poluvremenu (svega 35,6 odsto iz igre), valjda istrošeni od teške serije sa Vašingtonom.

Kevin Lav je u trećoj četvrtini pustio Lebrona da odmori malo, ubacio je još 15 koševa, posle čega je na kraju ovog perioda imao 31 poen i 11 skokova na kontu. Sve što su Seltiksi uradili u finišu ove deonice bila je serija od 15:4 u završnici koja je davala neke naznake želje za kambekom, ali snage u timu Bostona nije bilo. Bez obzira što su domaćini smanjili prednost Klivlenda od 22 poena na 13, Lebron i kompanija su odradili posao u poslednjoj četvrtini.

Kralj Džejms je meč završio sa 38 poena, devet skokova i sedam asistencija, a sjajno ga je pratio Kevin Lav sa dabl-dablom (32 poena, 12 skokova uz 56,3 odsto šuta iz igre, 6/9 za tri). Tristan Tompson je na kontu imao 30 poena i devet skokova uz perfektan šut iz igre (7/7).

Kod poraženih Seltiksa Džae Krauder je bio najbolji pojedinac sa 21 poenom, osam skokova i pet asistencija, dok je Ejveri Bredli ubacio takođe 21. Falio im je Ajzea Tomas bez obzira što je zabeležio dabl-dabl (17 poena i deset asistencija). Ako se on ne probudi, može lako da se desi da Kavalirsi povedu sa 2:0 u seriji i pripreme teren za još jedno „čišćenje“ rivala na svom parketu.

Drugi meč ove serije igra se u subotu ujutru takođe u Bostonu od 02.30 časova po našem vremenu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Ajzea TomasBoston SeltiksKevin LavLebron DžejmsNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara