Počinje nova era u Pireju, stigao je Blat!

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.06.18. | 16:45

Crveno-beli otvorili novo poglavlje u klupskoj istoriji

Posao je praktično bio završen u ponedeljak, ali je era Dejvida Blata u Olimpijakosu zvanično počela - danas!

Posle dva dana iščekivanja klub iz Pireja objavio je da je i definitivno potpisan dvogodišnji ugovor sa čovekom prebogate trenerske karijere i najozbiljnijih uspeha. Dejvid Blat se vraća u Grčku posle osam godina, gde je vodio Aris i sada će za glavni cilj imati da kompletno renovira tim i osvoji novi pehar Evrolige. 
"Jako sam srećan i počastvovan što sam došao u Olimpijakos i postao član ove porodice. Dobio sam šansu da postanem deo velike tradicije i kluba najvećih uspeha, koji je razvijao mnoge igrače i trenere. Za mene je ovo veliki izazov i šansa koja me ispunjava velikim osećajem ponosa i motivacije. Ovaj klub ima navijače velikog srca, koji predstavljaju osnovu cele organizacije", rekao je Blat i dodao:
"Ovaj tim mora da evoluira i raste, a to ćemo da uradimo zajedno sa svim ovim divnim ljudima. Ne mogu da dočekam da počnemo".

Izabrane vesti

Dok se Dejvid Blat bude posvetio dovođenju pojačanja, klupska uprava radiće na produžavanju ugovora sa trilingom Vasilis Spanulis - Jorgos Printezis - Kostas Papanikolau, kojem je istekao ugovor na kraju sezone i trenutno su slobodni u izboru nove sredine. Ipak, kako najavljuju mediji iz Grčke, najverovatnije je da će svi ostati.

Dejvid Blat je trenersku karijeru započeo davne 1993. godine u Hapoelu Galil Eljonu, a tokom godina vodio je mladu reprezentaciju Izraela, Makabi Tel Aviv, seniorsku reprezentaciju Izraela, Dinamo iz Sankt Peterburga, Beneton, Efes, moskovski Dinamo, Aris, dok je šest godina radio i kao selektor Rusije sa kojom je osvojio Evrobasket 2007. godine u Španiji i bronzu četiri godine kasnije u Litvaniji. Od 2014. do 2016. godine vodio je Klivlend, a poslednje dve sezone radio je kao trener Darušafake iz koje je i stigao u Olimpijakos.

Sa Makabijem je 2014. osvojio Evroligu, kada je izabran za trenera godine, a u sezoni za nama uzeo je pehar Evrokupa. Osvajač je brojnih timskih i individualnih priznanja.

Foto: Via official site / olympiacosbc.gr


tagovi

Dejvid BlatOlimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara