Gabrijel Enake trese Čukinu mrežu
Gabrijel Enake trese Čukinu mrežu

Posle dva meseca na terenu - retka svetla tačka Gabrijel Enake

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.11.18. | 15:44

“Malo teška situacija za mene. Treba da budem srećan što sam konačno igrao, ali...“, kaže rumunski spoljni

Pravilo o četiri stranca u Superligi u Humskoj je najviše pogodilo baš Partizanovog Rumuna. Gabrijel Enake nije se naigrao u Beogradu. Zoran Mirković razlog je pronašao u pravilniku takmičenja. Birao je Marka Valijentea, Aleksandra Šćekića, Marka Jankovića i Rikarda Gomeša. Enake je bio višak. I tek kada se Šćekić povredio dobio je Enake šansu da podseti zašto su ga crno-beli uopšte i doveli.

U razočaravajućem remiju protiv Čukaričkog na Banovom brdu jedan od retkih pozitivnih utisaka iz Partizanovog tima. Ne samo zbog gola, već i zbog konkretnog doprinosa u napadu (pored gola ušao je u još jednu šansu, gađao Rikarda Gomeša u trepavicu kod one prečke), pa i u defanzivi, pošto je u tandemu sa Nemanjom R. Miletićem obavio dobar posao u sprečavanju Miroslava Bogosavca da napravi višak po levoj strani Čukinog napada.

Izabrane vesti

Ipak, posle gola Ognjena Mudrinskog, već je tada rumunski spoljni bio na klupi, Enakeov učinak pao je u senku.
Malo teška situacija za mene. Trebalo bi da budem srećan što sam konačno igrao i delom i jesam veoma srećan što sam bio na terenu i postigao taj gol, ali veliki je problem što moj tim nije pobedio“, nemoćno sleže ramenima Enake posle 1:1 na Brdu.

Saša Zdjelar već je rekao da nije siguran kako da objasni razloge zbog kojih Partizan tako lako prima golove i gubi bodove. Možda bi Enake sa strane mogao da pronađe uzrok problema? Ipak...
Ne znam. To morate da pričate sa nekim drugim ljudima. Ono što ja mogu da kažem je da treniramo dobro, imamo dobar tim, svi se ponašaju kao pravi profesionalci, sve to izgleda dobro, ali... Ne znam“.

Možda bi sve bilo drugačije da je Enake i tu drugu šansu pretvorio u gol?
Nema sada svrhe govoriti o tome. Završena utakmica“.

I jeste tako, Partizan sada mora da se okrene narednim izazovima. Već u nedelju Vojvodina u Beogradu. Posle samo jedne pobede u proteklih šest kola crno-beli sebi ne bi smeli da dozvole novi kiks. S obzirom da je neizvesno da li će se Šćekić staviti na raspolaganje šefu struke možda bismo ponovo mogli da vidimo Enakea u prvoj postavi. Ponovo na krilu ili na beku na kome je odigrao veći broj mečeva?
Više volim da igram napred, to je moja pozicija“, preferira Enake.

Želja je ipak jedno, potrebe ekipe nešto sasvim drugo. Zavisiće od mnogo toga, ali Enake je barem uspeo da svima stavi do znanja da se na njega može računati, iako se spekulisalo da bi zbog broja stranaca u Partizanu mogao da ode već na zimu. Sada će se možda ljudi u Humskoj ponovo razmisliti?

(FOTO: FK Partizan)


tagovi

Gabrijel Enake

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara