"Julijan Vajgl u duelu sa Robertom Levandovskim"
"Julijan Vajgl u duelu sa Robertom Levandovskim"

Potpis u Borusiji: Srce i duša do 2021! Objava u utorak, skače plata

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.12.16. | 18:45

Julijan Vajgl se dogovorio sa čelnicima Dortmunda

Julijan Vajgl u duelu sa Robertom LevandovskimKod Nemaca je to tako. Sve na vreme, sve precizno. U danu kad je Bajern objavio da je Brazilac Rafinja produžio saradnju do 2019. godine, stigao je nagoveštaj jednog poslovnog poduhvata i Borusije Dortmunda. Prema informacijama Bilda, u ovakvim slučajevima poslovično dobro informisanog, jedan od najstandardnijih igrača Milionera Julijan Vajlg pristao je da potpiše novi ugovor sa žuto crnima.

Bild piše da će umesto leta 2019, do kad je sadašnjim papirima „vezan“ za Vestfalen, reprezentativac Pancer divizije oročiti saradnju do 2021. godine i tako na duži period vezati sebe za klub iz Rurske oblasti.
Blizu smo završetka pregovora. Verovatnoća da Julijan obnovi saradnju je velika, sva je prilika da će se to desiti do kraja godine“, potvrdio je Mihael Deker, menadžer 21-godišnjeg fudbalera kojeg je Borusija dovela pre godinu i po dana iz Minhena 1860 za „samo“ 2.000.000 evra.

Izabrane vesti

U međuvremenu je Vajgl postao jedan od zaštitnih znakova ekipe Tomasa Tuhela, ove sezone odigrao je 20 mečeva u svim takmičenjima, a još letos su sportski direktor Mihael Cork i izvršni direktor Hans Joakim Vacke počeli pregovore sa njegovim zastupniko, u nameri da odbiju napade Pepa Gvardiole, koji ga je želeo u Mančester Sitiju.

Čak se pominje da je Vajgl na listi želja Real Madrida.

Takva situacija, uz vrlo dobre igre koje je u međuvremenu pružao Julijan Vajgl motivisale su ga da tokom pregovora zatraži povišicu. Umesto 1.500.000 evra zahtevao je 4.000.000 evra po sezoni. Ne zna se da li je Borusija prihvatila da ga toliko plaća ili je sam igrač malo spustio zahteve, ali je izvesno da je dogovor postignut.

Štaviše, iz Nemačke stiže informacija da Borusija namerno čuva tu vest za utorak, 20. decembar, kako bi je pustila u etar na dan poslednje utakmice u godini, kad u Dortmund stiže Augzburg.
Vajgl je, definitivno, naš ključni igrač. A još ima prostora da se razvija i napreduje“, dodao je Tomas Tuhel.

(FOTO: Action images)


tagovi

Borusija DortmundEvropaJulijan VajglNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara