"Jakubu Ajegbeni"
"Jakubu Ajegbeni"

Povratak legende: The Yak is back!

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.02.17. | 19:00

Doduše, ovaj put u trećoj ligi

Jakubu AjegbeniNije bilo tako davno, a nekad izgleda da je čitava večnost prošla od dana kada je Jakubu Ajegbeni žario i palio Premijer ligom. Istina, nikada nije bio najbolju, ali u god klub da ste ga stavili - on bi tresao mreže. I valjda su se tim uspomenama vodili u Konvetriju kada su pomalo zaboravljenog Jaka, kako je nadimak sada već 34-godišnjeg napača, doveli da im pomogne da pokušaju da opstanu u trećoj ligi Engleske.

Neće im biti lako, jer je fenjer trenutno u njihovim rukama, a sigurna zona čak deset bodova ispred. Da je Jakubu koju godinu mlađi sam bi ih spasio. Ali posle epizoda u Kini, Al-Rajanu, Redingu i na koncu Kajzeriju činjenica je da niko više ne može ni da pretpostavi koliko može ovaj veteran.

Izabrane vesti

Nekada je mogao mnogo. Uostalom, samo U Premijer ligi postigao je 96 golova - od Afrikanaca je samo Didije Drogba bio efikasniji. Svojevremeno je, 2007. da budemo precizni, bio najskuplje pojačanje Evertona koji ga je za 11.250.000 funti doveo iz Midlzbroa. Igrao je i za Blekburn, Portsmut, pa u Čempionšipu za Lester...

Sad je red i na Ligu 1. Dres sa brojem 22 na leđima je Jakov. Bar do maja.  Ako Koventri u ovih preostalih 16 kola preživi verovatno će i njihova ljubav potrajati.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Koventri SitiJakubu AjegbeniEvropaEngleskaČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara