"Slavlje Milvola "
"Slavlje Milvola "

Premijerligaši na mukama! Siti stao u Hadersfildu, Milvol izbacio Lester, Boro slomio srca trećeligaša (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.02.17. | 18:03

Gvardiolin tim nije uspeo da savlada Hadersfild, lud meča i evrogol na Riversajdu, šampion pukao od trećeligaša

Slavlje Milvola

Porazom Barnlija od petoligaša je počeo je očajan dan za premijerligašđe u osmini finala FA kupa, a drama se nastavila u popodnevnim terminima. Samo jedan od tri premijerligaša je uspeo da savlada rivale iz slabijih rangova takmičenja i plasira se u četvrtfinale. Durgi će na popravni u revanš, a treći premijerligaš je ispao.

Izabrane vesti

Drugoligaš Hadersfild je na svom terenu uspeo da izbori remi bez golova protiv favorizovanog Mančester Sitija. Gvardiola nije izveo baš najjači tim jer su šansu dobili Navas, Nolito i Delf, ali tu tu bilo i nosioci igre poput Aguera, Brava, Zabalete, Stonsa, Kolarova… I uprkos tim velikim imenima, Mančester Siti nije uspeo da slomije otpor Hadersfilda koji je ostavio odličan utidsak.

Klaudio Bravo je sa nekoliko intervencija u prvih sat vremena spasao Građane i bio njihov najbolji pojedinac, dok su Nolito, Navas i Aguero na drugoj strani propustili dobre prilike za goste.

Senzaciju je napravio trećeligaš Milvol koji je na svom terenu sa igračem manje eliminisao šampiona Lester golom za minimalac u 90. minutu. Da Lesteru i nije baš stalo da prođe u četvrtifnale, pokazao je Klaudio Ranijeri koji je izveo potpuno rezervni tim na megdan Milvolu. Ipak, i sa takvim igračima, Lester je bio bolji i stvorio veliki broj prilika. Pogotovo je dominirao od 52. minutu kada su domaći ostali sa igračem manje posle isključenja Kupera. Ispromašivali su se Ranijerijevi puleni i u 90. minutu je stigla kazna preko Šona Kamingsa za šokantan plasman Milvola u četvrtfinale.

Još luđi meč je viđen u okršaju premijerligaša i trećeligaša na Riversajdu. Midlzbro je savladao 3:2 Oksford i plasirao se među osam najboljih. Karankin tim je sjajno otvorio meč poišto je Lidbiter iz penala u 26. minutu doneo vođstvo, a potom je pojačanje Žested upisao debitanstki gol za Boro. I to na kakav način! Makazicama u 34. minutu.

A onda se sve istopilo za 60 sekundi… Megvajer je izjednačio projektilom 64. minutu, a nepun minut kasnije posle još jednog njegovog šuta je Martinez naleteo na otpadak i izjednačio protiv šokiranog domaćina.

Izgledalo je da će Oksford izboriti veliki remi i revanš na svom terenu, ali je Stuani u 86. minutu slomio srca gostima i pobedonosnim golom odveo Midlzbro u četvrtfinale. 

FA KUP - 5. runda

Subota:
Barnli - Linkoln 0:1 (0:0)
/Raget 89/

Hadersfild - Mančester Siti 0:0 

Midlzbro - Oksford 3:2 (2:0)
/Lidbiter 26 penal, Žested 34, Stuani 86 - Megvajer 64, Martinez 65 /

Milvol - Lester 1:0 (0:0)
/Kamings 90/

18.30 Vulverhempton - Čelsi

Nedelja:
15.00 Fulam - Totenhem
17.30 Blekburn - Mančester Junajted

Ponedeljak:
20.55 Saton Junajted - Arsenal

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaOksford SitiMilvolMančester SitiLester SitiKristijan StuaniHadersfild TaunEvropaEngleskaČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara