Preokret Grblja - evropski san zavisi od finala kupa

Vreme čitanja: 1min | sub. 26.05.18. | 19:30

Ako Mladost osvoji trofej, fudbaleri Grblja igraće u kvalifikacijama za Ligu Evrope kao četvrtoplasirani

Fudbaleri Grblja sačuvali su sa o plasmanu u Evropu, prvom u istoriji kluba. Oni su na svom terenu u poslednjem kolu šampionata Crne Gorepobedili podgoričku Mladost sa 2:1 i zauzeli četvrto mesto.

Sada im preostaje da se nadaju da će upravo trećeplasirana Mladost trijumfovati protiv Igala u finalu kupa Crne Gore, što bi automatski značilo da i četvrtoplasirani tim ide u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Izabrane vesti

A sva tri predstavnika Crne Gore, tu je i Budućnost, biće potencijalni protivnici Partizana u prvom kolu kvalifikacija za drugorangirano evropsko takmičenje.

Bilo kako bilo, Grbalj je do današnje pobede došao posle preokreta. Adrović je već u osmom minutu doveo Mladost u vođstvo. U 61. minutu izjednačio je Dragićević, a pobedu Grblju doneo je Argentinac Hulijan Montenegro četiri minuta pre kraja.

U duelu dve ekipe koje se nalaze na mestima za baraža opstanaka, a tu su i ostale, Kom je kao gost pobedio OFK Petrovac sa 1:0. Strelac jedinog pogotka bio je Prenkočević u 67. minutu.

Rudar i Zeta su odigrali bez golova u Pljevljima, mada su oba tima imala teoretske šanse da se domognu četvrtog mesta u slučaju kiksa Grblja.

CRNA GORA 1 - 36. (POSLEDNJE) KOLO

Subota
Dečić - Iskra 0:3 (0:1)
Grbalj - Mladost 2:1 (0:1)
Petrovac - Kom 0:1 (0:0)
Rudar - Zeta 0:0
18.00: (2,25) Budućnost (3,10) Sutjeska (3,20)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Mladost PodgoricaGrbalj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara