"Andrija Prlainović"
"Andrija Prlainović"

Prlainović: Nemojte da mi šaljemo poruke ministrima, pišite kako je u malim klubovima, malim sportovima

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.08.16. | 08:41

“Možda će biti još više medalja“, kaže proslavljeni vaterpolista

Andrija PrlainovićNe tako davno Partizan, pa Crvena zvezda bili su prvaci Evrope, Radnički je igrao finale Lige šampiona, osvajao LEN kup, danas bi verovatno jedan u sto slučajnih ispitanika uspeo da pobroji više od četiri kluba iz elitnog ranga takmičenja u nacionalnom prvenstvu. Od reprezentativaca koji su u Rio de Žaneiru osvojili zlatnu medalju u Srbiji - u Partizanu da budemo precizni - igra samo 19-godišnji Nikola Jakšić. Svi ostali rasuli se po klubovima u kojima može da se zaradi za pristojan život. Čak sedmorica u Mađarskoj, četvorica u Italiji i Gojko Pijetlović u rumunskoj Oradei.

Pa je Andrija Prlainović iskoristio pažnju vaskolike srpske javnosti da odmah posle pobede nad Hrvatskom u finalu Igara u Rio de Žaneiru još jednom skrene pažnju na tešku materijalnu situacija vaterpolo klubova. Pred kamerama RTS-a zapalio je društvene mreže. U današnjem izdanju Sportskog žurnala još jednom se oglasio na istu temu komentarišući broj olimpijskih medalja osvojen u Riju.
"To je nadrealno. S obzirom na status bilo kog sporta u Srbiji, sem fudbala. Vi ćete o tome nastaviti da pišete, da mi ne bismo slali poruke političarima i ministrima. Vi ćete kroz svoje medije poručiti da je sport ono gde treba da se uloži. Tu ne mislim na nagrade i premije, nego na stanje u klubovima, posebno u ’malim’ sportovima kojima treba veća pažnja, pa će možda biti još više medalja. Mislim da smo svi mi najbolji primer mladima u Srbiji, kakav put treba da izaberu", rekao je Prlainović za Sportski žurnal.

Izabrane vesti

Samo u poslednjih 10 godina:  četiri evropska, dva svetska i jedno olimpijsko zlato. Srebrna i bronzana odličja se maltene ne računaju kad su vaterpolisti u pitanju. Navikli su nas samo na najbolje. I zaslužuju i takve uslove, jer retki su ljudi koji su za Srbiju učinili više od njih. A nije ovo prvi put da se žale zbog podrške koju vaterpolo ima u Srbiji. Ili bolje reći - nema.

(FOTO: Action Images)


tagovi

vaterpoloRio 2016Andrija Prlainović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara