""
""

Prvenac Kostića! Ali što Hamburger ima superklinca... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.11.17. | 17:25

Jan Fijete Arp (17) blista u špicu Dinosaurusa

Užasna serija od sedam utakmica Hamburgera bez pobede konačno je završena i to u velikom stilu trijumfom nad Štutgartom od 3:1. Konačno lepi dani na severu Nemačke gde je trener Markus Gizdol ovog popodneva napravio radikalan rez kako bi pobedio i sačuvao posao.

Izabrane vesti

Na klupi je ostavio Andrea Hana i Bobija Vuda - neubedljiva pojačanja od 10.000.000 evra, a napad je predvodilo dete od 17 godina. Jan Fijete Arp, najtalentovaniji nemački napadač se odužio treneru na poverenju, postigao fantastičan pogodak u 69. minutu i overio trijumf Dinosaurusa.

Drugi uzastopni gol za ovog sjajnog mladića u drugom vezanom nastupu za seniorski tim, ali od svega je važniji način na koji je to danas izveo, majstorskim driblinzima i lukavim šutem.

Moglo je da bude svašta na Folkspark stadionu, jer je početkom drugog dela Štutgart sa igračem manje stigao do izjednačenja sa bele tačke. Pre toga je golman Ciler smešnim autogolom častio domaćine vođstvom, a za trijumf HSV-a, prvi posle sedam utakmica. pobrinuo se naš Filip Kostić.

Srpski reprezentativac je sjajno ispratio akciju Dikmajera iz 65. minuta i posle idealnog centaršuta se poklonio i postigao prvenac ove sezone u dresu Hamburgera.    

Kada je reč o ostalim utakmicama, Lajpcig je preokrenuo vođstvo Hanovera na svom terenu i trijumfom od 2:1 izbio na poziciju broj dva. Ukoliko Bajern kasnije tokom večeri savlada Dortmund Bikovi će tu ostati, a iako je gost vodio preko Žonatasa od 56. minuta, Poulsen i Verner su u poslednjih dvadesetak doneli trijumf Lajpcigu.

U vrhu tabele je posle 11. kola i Šalke koji je minimalno savladao Frajburg (1:0) kao gost zahvaljujući golu Kaliđurija sredinom drugog poluvremena. U sjajnoj je seriji je ekipa iz Gelzenkirhena koja se posle šest utakmica bez poraza (četiri pobede) dokopala četvrtog mesta koje vodi u Ligu šampiona. 

Majnc je hrabrom igrom osvojio važan bod u Menhengladbahu, bilo je 1:1, a isti ishod viđen je i u Bavarskoj u okršaju Augzburga i Bajera iz Leverkuzena.

BUNDESLIGA - 11. KOLO

Petak:
Ajntraht - Verder 2:1 (1:1)
/Rebić 17, Ale 89 - Moizander 25/

Subota:
RB Lajpcig - Hanover 2:1 (0:0)
/Poulsen 70, Verner 86 - Žonatas 56/

Frajburg - Šalke 0:1 (0:0)
/Kaliđuri 62/

Menhengladbah - Majnc 1:1 (0:1)
/Vestergard 67 - Dijalo 19/

Augzburg - Leverkuzen 1:1 (0:0)
/Danso 49 - Foland 47/

Hamburger - Štutgart 3:1 (1:0)
/Ciler 20. autogol, Kostić 65, Arp 69 - Ginček 55. penal/

18.30: Dortmund - Bajern

Nedelja:
15.30: Keln - Hofenhajm
18.00: Volfzburg - Herta

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)


tagovi

Filip KostićHamburgerNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara