"Edinson KAvani"
"Edinson KAvani"

PSŽ mu dao još unosniji ugovor, Matador rekao hvala donevši Svecima četvrti trofej u sezoni! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.05.15. | 22:52

Drugoligaš Okser mogao je samo do časnog poraza od 0:1

Edinson KAvaniEvropski tron još neko vreme će biti van domašaja Pari Sen Žermena i gotovo neograničenog budžeta njegovih vlasnika iz Katara, ali milioni sa Bliskog istoga učinili su Svece nedodirljivim za konkurenciju iz Francuske. U finalu nacionalnog Kupa gledali smo viktoriju pred golom nedoraslog drugoligaša Oksera i rutinskih 1:0 u režiji Edinsona Kavanija, koji se tako zahvalio upravi pariskog kluba na poverenju i kako pišu lokalni mediji novog, još unosnijeg ugovora.

Navijači PSŽ-a su naime danas imali dva razloga za slavlje. Prvi je sasvim očekivani trijumf u Kupu (pre toga je ove sezone osvojena i titula u prvenstvu, kao i pehari u Liga kupu i Superkupu), a drugi izjava generalnog menadžera Žan Kloda Blana da će Kavani i sledeće sezone igrati na Parku prinčeva. Mediji su to shvatili kao potvrdu informacije da je uprava kluba Urugajcu ponudila povišicu i produženje saradnje.

Izabrane vesti

Sa druge strane, večerašnja utakmica možda je bila poslednja za brojne preplaćene zvezde koje u Pari Sen Žermenu nisu opravdale uloženi novac – Lukasa Dinjea, Ezekijela Lavecija i Joana Kabaja pre svih. Adrijan Rabio nije bio u konkurenciji pošto je zakasnio na poslednji trening pred utakmicu.

Ali protiv Oksera Pari Sen Žermen je verovatno mogao da izvede i rezervni sastav, bez obzira na to što rezultat ne svedoči o tome koliko su lako Sveci prekinuli drugoligašku bajku. Mučio ih je istina rov pred golom odličnog Donovana Leona, ali ni on nije mogao doveka da odoleva.

U 71. minutu Kavani je uhvatio poslednju liniju nominalnog domaćina na spavanju, a Marko Verati to odmah uočio i poslao "loptu sa očima" do saigrača iz samog špica. A kad Matador izbije oči u oči sa golmanom to je obično gol. Ovaj put Kavanijev 31. u sezoni koliko je ove sezone postigao samo još Lionov Aleksandar Lakazet.

Deveti pehar Kupa za Pari Sen Žermen, koji je večeras postao tek drugi tim u istoriji fudbala koji je uspeo da u domaćim takmičenjima ostaje četiri krune. U sezoni 2009/2010 to je učinio još samo mađarski Debrecin. Sledeća prilika da se osveži klupski muzej 1. avgusta u Montrealu protiv Olimpika iz Liona. Opet Superkup.

Pobeda nad Okserom takođe znači i da će Olimpik Marselj direktno u grupnu fazu Lige Evropa, dok će Bordo u kvalifikacije.

OKSER – PARI SEN ŽERMEN 0:1 (0:1)
/Kavani 64/

Okser (3-5-2): Leon – Agilar, Pigrenije, Fonten, Đelabi – Mulumba (od 86’ Vensan), Ben Idir – Bertije (od 80’ Nabab), Samaritano, Babi (od 82’ Vijal) – Dijara;

PSŽ (4-3-3): Duše – Van der Vil, Tijago Silva, David Luiz, Maksvel – Verati, Tijago Mota, Matuidi – Lukas (od 73’ Laveci), Ibrahimović, Kavani.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Pari Sen ŽermenOkserMarko VeratiLiga 1Kup FrancuskeFrancuskaEvropaEdinson Kavani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara