""
""

Rasplet i u Rusiji: Mrtva trka CSKA i Zenita za pare, Rostov skočio ka Evropi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.05.17. | 20:31

Zanimljivo i u borbi za opstanak pred poslednje kolo

Na korak smo i od konačnog raspleta u ruskoj Premijer ligi. U pretposlednjem kolu je došlo do rokade u borbi uza Ligu Evrope, dok je CSKA zadržao ključnu prednost nad Zenitom u borbi za Ligu šampiona. Blizu smo i odluke u borbi za opstanak...

Izabrane vesti

CSKA je uspeo da pregazi Tatarstan i da u Kazanju ostvari zlata vrednu pobedu od 2:0 nad bezbrižnim Rubinom. Ovim trijumfom, Armejci su zadržali drugo mesto i bod prednosti u odnosu na Zenit, što znači i kvalifikacije za Ligu šampiona. U poslednjem kolu CSKA ima zicer kod kuće protiv Anžija, dok Zenit gostuje Lokomotivi.

Junak pobede koja bi mogla da donese Ligu šampiona Moskovljanima je brazilski napadač Vitinjo koji je u 72. minutu majstorskim golom iz slobodnjaka načeo Rubin.

Prethodno je posao gostima olakšao Hrvat Caktaš koji je isključen na početku drugog poluvremena zbog grubog faula. Na kraju je pobedu overio Dzagojev pogotkom u nadoknadi vremena.

Pobeda CSKA je devalvirala pobedu Zenita koji se nadao kiksu Armejaca. Zenit je na svom terenu savladao Krasnodar golom Artjoma Dzjube koji je u 12. minutu izbegao ofsajd zamku i bio neumoljiv u stopostotnoj šansi. Imao je Zenit još nekoliko šansi preko Kokorina, pretili su i gosti ali je golman Lodigin sačuvao Zenitu pobedu.

Ovaj ishod je Zenitu doneo teoretsku nadu o Ligi šampiona, ali je zato naneo ogromnu štetu Krasnodaru koji je prokockao četvrto mesto za Ligu Evrope. Zeleno-crne je preskočio Rostov koji se nalazi u fenomenalnoj formi u finišu sezone.

Zvanični vicešampion je savladao Anži na gostovanju sa 2:1, a sve bilo rešeno u intervalu od 61. do 64. minuta kada je proradio sjajni tandem gostiju Azmun - Poloz. Prvo je Iranski Mesi štiklom savladao golmana Anžija, a onda je i najbolji strelac Rostova duplirao prednost. Do kraja su domaći uspeli samo da ublaže poraz...

Rostov sada ima dva boda više od Krasnodara i u sledećem kolu gostuje Orenburgu koji se bori za opstanak. Krasnodar ide u Tomsk. Šansu da se bori sa njima za Ligu Evrope je propustio terek koji je deklasiran u Moksvi na šampionskoj fešti Spartaka sa 3:0. Dva gola Glušakova i jedan Promsa su ulepšali slavlje Moskovljana i zadržali Terek na tri boda manje od Rostova i jedan manje od Krasnodara.

Zanimljivo je i u borbi za opstanak. Otpisanom Tomu će se najverovatnije pridružiti Arsenal iz Tule koji nije uspeo na svom terenu da savlada bezbrižni Amkar - 0:0. Da je pobedio, Arsenal bi se izjednačio na tabeli sa Orenburgom. Iako Orenburg ima Rostov u poslednjem kolu, Arsenalov posao je još teži jer dočekuje Spartak...  

Neko od njih dvoje direktno ispada, a neko će u baraž za opstanak. Drugom mestu za baraž je trenutno najbliži Krila Sovjetov. Tim iz Samare ima dva boda manje od Anžija i Urala koji su prvi iznad crte, ali je današnjom pobedom nad Tomom zadržao nadu i iskoristio poraze direktnih konkurenata. U poslednjem kolu dočekuje Terek i nade se porazu Anžija ili Urala.

PREMIJER LIGA RUSIJE, 29. kolo

Tom - Krila Sovjetov 0:2 (0:1)
/Bruno 5, Kornilenko 80/

Orenburg - Ufa 1:1 (0:0)
/Afonin 90+1 - Suhov 90+4/

Ural - Lokomotiva 1:2 (0:2)
/Kvirkvelija 78ag - Pejčinović 33, Fernandes 44pen/

Arsenal Tula - Amkar 0:0

Anži - Rostov 1:2 (0:0)
/Prudnikov 78 - Azmun 61, Poloz 64/

Rubin - CSKA 0:2 (0:0)
/Vitinjo 72, Dzagojev 90+3/

Spartak Moskva - Terek 3:0 (2:0)
/Glušakov 15, 19, Promes 74/

Zenit - Krasnodar 1:0 (1:0)
/Dzjuba 12/

(FOTO: Action images)


tagovi

Anži MahačkalaArtjom DzjubaCSKA MoskvaDmitrij PolozEvropaKrasnodarKrila SovjetovPremijer ligaRostovRubin KazanjRusijaSpartak MoskvaTerek GrozniVitinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara