Silvan Fransisko (Foto: Evroliga)
Silvan Fransisko (Foto: Evroliga)

Fransisko prelazi u Žalgiris

Vreme čitanja: 1min | pet. 03.05.24. | 13:14

Sjajni plejmejker minhenskog Bajerna blizu dogovora dvogodišnje saradnje sa litvanskim šampionom

Već je vreme da se razmišlja o sklapanju rostera za narednu sezonu, iako aktuelna tek ulazi u najzanimljiviji period. Vredno na tome radi litvanski Žalgiris koji je prema informacijama uvek dobro obaveštenog "Basket Newsa", blizu dogovora dvogodišnje saradnje sa francuskim reprezentativcem Silvanom Fransiskom.

Sjajni plejmejker je prošlog leta potpisao ugovor na dve godine sa minhenskim Bajernom u kojem je postojala izlazna klauzula po kojoj u slučaju dobre ponude može da promeni sredinu. S obzirom na više nego solidnu ruki sezonu u elitnom evropskom takmičenju u kojoj je u proseku ubacivao 10,6 poena uz 1,7 skokova i 3,2 asistencije, nije ni čudo što je na meti mnogih evroligaškim ekipa.

Izabrane vesti

Fransisko je inače sezonu u Evroligi završio kao treći najefikasniji igrač koji je imao minutažu manju od 20 minuta, odmah iza Džonatana Motlija iz Fenerbahčea i Vilija Ernangomeza iz Barselone. Posebno su njegove kvalitete zapamtili navijači Partizana pošto je u sudaru sa crno-belima u Areni u poslednjim sekundama meča pogodio odlučujuću trojku koja je u velikoj meri raspršila plej-of snove ekipe iz Humske.

Pre Bavaraca, 26-godišnji košarkaš je igrao za Peristeri pod komandom Vasilisa Spanulisa, kao i za Manresu, Roan, Pariz i Metropoliten 92.





tagovi

Evroligakk ŽalgirisKK Bajern Minhen

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara