Najbolji tim 33. kola Mozzart Bet Superlige: Zvezdin kvartet i uzdanice evropskog Radničkog

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.05.24. | 13:14

Zukićeva dominacija u Humskoj, dvojac iz Čuke i dva igrača Mladosti uprkos porazu u Kragujevcu...

Kolo pod rednim brojem 33. Mozzart Bet Superlige Srbije upečatljivo je iz više razloga, a glavni je odbrana titule i sedmi uzastopni pehar Crvene zvezde. Overili su ga crveno-beli na svom Rajku Mitiću protiv TSC-a uz dominantno izdanje, značajno ubedljivije od rezultata 2:1. U skladu sa tim, čak četvorica fudbalera novog-starog šampiona Srbije našla su se u našem timu kola.

Zvezdini senatori u jučerašnjem okršaju sa trećeplasiranim timom lige bili su defanzivno su bili Aleksandar Dragović i Milan Rodić, dok su u manevru i protivničkoj trećini konce vukli In Bom Hvan i Piter Olajinka. Korejac je bio besprekoran u povezivanju linija i građenju igre, a još jednu sigurnu partiju krunisao je asistencijom za Olajinku kod vodećeg gola u 55. minutu.

Izabrane vesti

Uz četvroticu pulena Vladana Milojevića, mesto među najboljih 11 našli su po dva igrača kragujevačkog Radničkog, Čukaričkog, lučanske Mladosti i jedan od klučnih šrafora Vojvodine za trijmuf u Humskoj, Dejan Zukić.

Bio je Zikić motor Stare Dame i u finišu prvog dela igre (od 38. do 44. minuta) prvo namestio gol Zadiju Seriju, a zatim i sam umešno savladao Aleksandra Jovanovića. Tako je najavio nastavak evropske potere Novosađana,

Kada je reč o duelu u Kragujevcu, golman lučanske Mladosti Saša Stamenković je zavredio epitet najboljeg golmana kola budući da je imao čak sedam odbrana u prvom poluvremenu. Bez njegovih intervencija, ne bi Mladost do sudijske nadoknade imala prednost od 2:0. Tada je na scenu stupio Milutin Vidosavljević koji je golovima u smiraj prvog i u 60. minutu, pre nego što je Besim Šerbečić petnaestak minuta pre kraja doneo pobedu timu iz Šumadije. U timu kola, uprkos porazu od Radničkog našao se i Marko Veličković, a najmlađi član Lučana postigao je prvi i iznudio penal pre drugog gola.

Dvojac Čukaričkog (savladali Napredak 2:0), čine neumorni Nikola Stanković i Bojica Nikčević, strelac drugog gola kojim je overena pobeda na Banovom Brdu.

TIM KOLA

Stamenković (Mladost Lučani) 7,5

Stanković (Čukarički) 7, Dragović (C. zvezda) 7, Šerbečić (Radnički KG) 7,5, Rodić (C. zvezda) 7

Hvan (C. zvezda) 7,5, Zukić (Vojvodina) 7,

Olajinka (C. zvezda) 7,5, Vidosavljević (Radnički KG) 8, Nikčević (Čukarički) 7,5

Veličković (Mladost L.) 7,5


tagovi

Nikola StankovićMilan RodićAleksandar DragovićSaša StamenkovićTim kola Mozzart Bet Superligetim kolaBesim ŠerbečićHvan In BomDejan ZukićPiter OlajinkaMilutin VidosavljevićBojica NikčevićMarko Veličković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara