""
""

Rasplet u PAOK-u može da donese trenera Zvezdi, a ne Partizanu

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.06.17. | 20:12

Da li je došao trenutak da Milos Veselinović dobije poziv matičnog kluba?

Odlazak Vladimira Ivića iz solunskog PAOK-a, mogao bi da ima domino efekat na zbivanja u najvećim srpskim klubovima. Prva asocijacija glasi: Vladimir Ivić ima otvoren put da nasledi Marka Nikolića na klupi Partizana. Ipak, šanse za takav epilog gotovo i da ne postoje, ali bi u nekoj varijanti potres u klubu sa Tumba stadiona mogla da iskoristi Crvena zvezda.

Izabrane vesti

Zvezda traži novog Zengu: Karbone bio na finalu kupa!

Tačno je da je Vladan Milojević trenutno na pol poziciji, da na Marakani razmišljaju o Italijanu Karboneu, ali su sada dobili još jednu opciju. Zajedno sa Ivićem klub iz Soluna će da napusti i jedan od najperspektivnijih srpskih trenera Miloš Veselinović.

Reč je o momku rođenom 1979. godine koji je imao jak uticaj na najvažnijne Ivićeve odluke tokom boravka u Solunu, ali i trener o kome uža fudbalska javnost ima sjajno mišljenje. Mnogo pre ovog leta generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić čuo je bujicu lepih reči iz više nezavisnih (a i relevantnih izvora) o trenerskim kvalitetima Miloša Veselinovića.

Možda zvuči pretenciozno, ali nekadašnji šef stručnog štaba Radnika i Javora predstavlja prototip stručnjaka koji je u ovom trenutku potreban crveno-belima.

Ima italijansku posvećenost poslu, spreman je da radi 16 sati dnevno, prati trendove i vrlo je analitičan. Pod njegovom vođstvom Radnik i Javor su igrali veoma lep fudbal, ali i reprodukovali veliki broj igrača koji su napredovali. Na papiru, Veselinović je taj koji bi spartanskim metodama, treninzima na kojima nema improvizacije i relaks zone (kao kod nekih bivših trenera) mogao da nadolazeće Zvezdine klince uobliči i od njih napravi gotovo proizvod.

Slušao je mnogo pute te reči Zvezdan Terzić, potvrđivao da ima sjajno mišljenje o Obrenovčaninu i Zvezdinom đaku, ali se i branio rečima da je suviše mlad za trusno tle velikog kluba kao što je Crvena zvezda. Tačno, ali samo donekle. 

U ovom trenutku Miloš Veselinović ima 37 godina, koliko ima i čovek koji je Partizanu doneo duplu krunu Marko Nikolić. Idemo dalje: Aleksandar Janković je dobio šansu da bude trener Crvene zvezde sa 35 godina. Tu sezonu je završio bez trofeja, ali i bez prvenstvenog poraza. Za razliku od Jankovića iz tog perioda, Veselinović je samostalno vodio dva superligaša. I to vrlo dobro. Da ne govorimo o tome da je nemački vunderkind među trenerima Julijan Nagelsman sa 28 godina dobio šansu u Bundesligi i seo na klupu Hofenhajma. Zanimljivo je da je Veselinović prošao kompletnu omladinsku školu Crvene zvezde, seljakao se po pozajmicama, ali se ubrzo opredelio za novi poziv. On je na klupu obrenovačkog Radnika seo sa 22 godine (što znači da ima skoro 15-godišnji) staž. Za vreme njegovog mandata u tom klubu su igrali i vrlo napredovali Radosav Petrović, Alen Stevanović i Filip Đuričić.

Još jedan podatak ide Veselinoviću u prilog. Odlično poznaje zbivanja u ovdašnjem fudbalu, a kao Zvezdino dete oseća klub. Tačno je da bi njegovo angažovanje predstavljalo veliki rizik, ali... Isto tako mogao bi da predstavlja veliki dobitak ukoliko bi klub stao iza njega i dao mu prostor da pokaže šta zna.

Kako bilo možda je došao trenutak da Miloš Veselinović dobije poziv matičnog kluba i da mu, ako ništa drugo, odgovorni sa Marakane kažu da ga drže na oku... Možda da ga, ako ništa, drugo implementiraju u stručni štab. 

(Foto Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaMiloš VeselinovićSrbijaVladan MilojevićZvezdan Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara