""
""

Razgrade, spavaš li mirno? Kanga je počeo da deli lopte ispod zemlje! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.07.16. | 21:48

Zvezda uz efektnu igru savladala Metalac (3:1), odlične partije Kange i Babunskog, prvenac Ruiza

 

Izabrane vesti

Bugari, potražite pomoć neke nove baba Vange, jer u utorak možda vidite razorne moći Gelora Kange! Crvena zvezda je uspešno prošla pored šumadijske šikane, izašla na glavni put, sa kojeg se vidi ciljna ravnina u evropskim bojama. Istina, pred tom ciljnom ravninom stoji velika prepreka u vidu bugarskog šampiona Ludogoreca... Dobra stvar za stručni štab crveno-belih je što je kompozicija srpskog šampiona delovala brže i podmazanije nego pre sedam dana. Latino-afrički ritam, potpomognut Makedoncem Babunskim, totalno je zbunio četu iz Gornjeg Milanovca koja se predala posle prvih 45. minuta - 3:1.

Mnogo pozitivnih strana imao je Zvezdin prvenstveni prvenac: majstorije Gelora Kange, prvi gol Džona Ruiza, dobre partije Babunskog i Petkovića i odbrana koja nije grešila u kontinuitetu. Možda je rival bio slab, a možda je nešto i do crveno-belih željnih da naprave lepu uvertiru za meč sezone. U kompletno pozitivan utisak uklopio se i Ugo Vijera koga je Gelor Kanga razigravao loptama ispod zemlje i uticao da Portugalac probije  golgetersku i psihološku barijeru.

Lepo se "terala" lopta ove večeri na Marakani, prava utakmica za aplauze. Zvezda je krenula žestoko, sa već standardno postavljenom poslednjom linijom, Metalac je brzo osvajao prostor preko supersoničnog Kaiseda. Za 10 minuta publika u Ljutice Bogdana videla je više smislenih akcija i prilika nego pre sedam dana kada je gostovao Napredak (ne računamo divlji finiš).

Stručni štab Crvene zvezde ponovo je izvršio brojne rotacije, a vezni red srpskog šampiona umetnički je "prodisao" sa Babunskim i Gelorom Kangom. I što je još bitnije: sa samo jednim klasičnim zadnjim veznim na terenu

MOZZART KVOTE: Zvezda - Ludogorec! Može li jače od ovoga?

Gabonac je pravim krasnopisom svojestvenim za rasnog plejmejkera ispisao najlepšu pozivnicu za meč sezone protiv Ludogoreca. Definitivno, Kanga svakim danom se u svakom pogledu sve više uklapa u sistem crveno-belih.

Otuda je pobrao silne aplauze, jer je u njegovim nogama bio i mač i pogača večerašnje predstave.... Dva puta je spojio sa golom Uga Vijeiru, stvorio bi spopostotne šanse koje bi prošlogodišnji Portugalac lako rešio. Stalno je gurao loptu napred Kanga, mada je imao pravu podršku u Babunskom... Lakonogi dvojac Crvene zvezde inicirao je prve prilike koje su ostale neiskorišćene, ali i vođstvo. Sa potpisom, i to prvencem Džona Ruiza.

Mogao je Metalac da odvede meč na drugu stranu da je Kaisedo bio prisebniji u dve situacije, ali Crvena zvezda je, blago rečeno, zaslužila vođstvo. Zbog direktnog fudbala i obilja plemenitih poteza Gelora Kange i Davida Babunskog... Da poluvreme dobije više od solidne ocene pobrinuo se Vijera. Konačno je Portugalac uspeo da probije čep golgeterske apstitnencije... Ovoga puta nije ga pojeo talas nervoze posle loših prijema i neiskorišćenih šansi. Sačekao je da štoperi Metalca naprave neoprostivu grešku, a potom izvršio laganu egzekuciju.

Standard koji su postavili njegove kolege iz manevra Kanga i Babunski pratio je u dobroj meri Marko Poletanović. Kao osigurač odbrane pokupio je silne lopte, a za ne toliko vidljiv učinak golim okom nagrađen je golom u 67.minutu. Visokim presingom je oduvao rivala, a zatim uhvatio na krivoj nozi Belića...

Veče apluza na Marakani, najviše ih pobrao Gelor Kanga.

CRVENA ZVEZDA – METALAC 3:1 (2:0)
/Ruiz 14, Vijeira 37, Poletanović 68 – Mladenović 78/

Beograd
Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 7.120
Sudija: Nemanja Gajdobranski (Novi Sad)

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Kahriman - Petković, Rendulić, Luković, Ristić - Poletanonović - Plavšić, Babunski (od 83. Luković), Kanga, Ruiz - Vijeira (od 63. Sikimić)

METALAC (4-1-4-1): Belić - Nikodijević, Otašević, Bondarenko, Simović - Panić - Mijić, Stojanović (od 63. Mladenović), Rovčanin, Mitrović (od 58. Gočanin) - Kaisedo.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Ugo VijeiraSuperligaSrbijaMetalacMarko PoletanovićGelor KangaDavid BabunskiFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara