""
""

Romina rutinska trojka, konačno pogodio i Ljajić (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.01.14. | 20:00

Vučica lagano do pobede protiv Livorna, gol našeg internacionalca posle skoro četiri meseca posta

Roma se vraća na staze trijumfa. Posle teškog poraza od Juventusa, u prošlom kolu su reagovali ubedljivom pobedom nad Đenovom, a večeras su lagano slavili i protiv Livorna – 3:0.

Izabrane vesti

Vučica je poput susreta sa Đenovom, svima silama napala rivala, trenerski rukopis Rudija Garsije je sve vidljiviji jer Roma igra dopadljiv i ofanzivan fudbal. Već u šestom minutu Matija Destro je načeo odbranu gostiju iz Toskane i postigao najbrži gol za Romu u dosadašnjem delu sezone. Posle centaršuta Ljajića sa desne strane, Žervinjo se loše snašao, bio je i ofsajd poziciji, ali sudija je pustio da se igra nastavi. Destro je natrčao loptu i nije propustio poklon. Pola sata kasnije, Destro je preuzeo ulogu asistenta. Spojio je sa golom Kevina Strotmana koji je pokazao da ima sjajan osećaj da se ubaci iz drugog plana. Holanđanin je zakucao loptu u mrežu i postigao peti prvenstveni gol.

Mogla je Roma da bude i ubedljivija u prvom poluvremenu, ali je Bardi blistao na golu Livorna i pokazao zašto ga smatraju jednim od najtalentovanijih italijanskih golmana.

Adem Ljajić je bio možda i najzapaženiji igrač Rome u drugom poluvremenu. Ulazio je u šanse, proigravao saigrače i za dobru igru je nagrađen golom u 78. minutu. Posle skoro četiri meseca je prekinuo golgeterski posto i preciznim udarcem sa distance naterao Bardija da i po treći put vadi loptu iz mreže. U drugom poluvremenu šansu je dobio i novajlija Rađa Naingolan, a lepe vesti za navijače Rome su i da je klub doveo Mišlea Bastosa, koji je odbio ponudu Napolija kako bi opet sarađivao sa Rudijem Garsijom koji ga je trenirao u Lilu.

SERIJA A – 20. kolo

Subota:
Roma – Livorno 3:0 (2:0)
/Destro 6, Strotman 36, Ljajić 78/

20.45: Juventus – Sampdorija

Nedelja:
12.30: Udineze – Lacio
15.00: Atalanta – Kaljari
15.00: Katanija – Fiorentina
15.00: Đenova – Inter
15.00: Bolonja – Napoli
15.00: Kjevo – Parma
15.00: Sasuolo – Torino
20.45: Milan - Verona


tagovi

Serija ARomaMatija DestroLivornoKevin StrotmanItalijaEvropaAdem Ljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara