"Mihajlović"
"Mihajlović"

Sakić za MOZZART Sport: Nije Mihajlović zatvorio Srbima vrata u Sampdoriji

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.03.15. | 16:00

"Otežavajuća okolnost je što možemo da imamo samo tri igrača van EU, a ta mesta su već popunjena. Doskora je bio Krstičić, međutim, on je otišao u Bolonju na pozajmicu zato što je želeo veću minutažu", kaže pomoćni trener kluba iz Đenove

MihajlovićSampdorija se vratila na pravi kolosek. Kriza kluba iz Đenove je nekako počela sukobom Siniše Mihajlovića i Samjuela Etoa, a završena definitivnim pomirenjem dve usijane glave, što je posle šest mečeva konačno donelo pobedu protiv Atalante i povratak u borbu za poziciju koja donosi Evropu.

Nenad Sakić, prvi asistent Siniše Mihajlovića, u razgovoru za MOZZART Sport otkriva u čemu je zapravo bio problem, kakve su ambicije kluba u nastavku sezone, zbog čega je jedini srpski igrač u ekipi Nenad Krstičić otišao u Bolonju i da li će se na leto ovaj dvojac preseliti u drugu sredinu.
“Nalazilo smo se malo u krizi rezultata, što je posledica prelaznog roka, jer su neki igrači otišli poput kapitena Gastaldela u Bolonju i Gabijadinija u Napoli, a neki su došli poput Murijela i Etoa, pa je trebalo vremena da sve dođe na svoj mesto. Na početku sezone glavni cilj je bio opstanak, onda smo dobro krenuli, pa smo postavili novi, da budemo među prvih deset, a svakako se nećemo odreći prilike ako nam se ukaže mogućnost da izborimo Evropu. To sa ove perspektive deluje kao teška misija pošto su ta mesta već rezervisana za Juventus i Romu, dok se za ostale pozicije bore Napoli, Lacio i Fjorentina”, naglašava Sakić.

Izabrane vesti

I upravo sledi pakleni raspored protiv direktnih rivala - Roma, Inter, Fjorentina, Milan.
“Najvažanije je da dobijemo Kaljari, jer u Seriji A nema lakih utakmica. Pokazali smo da možemo ravnopravno da se nosimo sa svima, pogotovo na svom terenu. Verujemo da ćemo iznenaditi Inter pošto nije u formi, nismo bez šansi ni u Rimu, Firenci, Napulju. Veći problem imamo protiv takozvanih malih ekipa, kao što se pokazalo protiv Atalante”.

Mnogima je čudno što u Sampdoriji nema srpskih igrača, a uobičajeno je da trener dovodi svoje igrače, pa se postavlja pitanje da li Mihajlović iz nekog razloga ne želi da radi sa zemljacima.
“Ne, ne, tako se namestilo. Otežavajuća okolnost je što možemo da imamo samo tri igrača van EU, a ta mesta su već popunjena. Doskora je bio Krstičić, međutim, on je otišao u Bolonju na pozajmicu zato što je želeo veću minutažu. Sada sa Balkana imamo samo Crnogorca Đorđevića i Hrvata Lulića”.

--------------------------
BIĆE ZVEZDA PRVAK PONOVO

Sakić pažljivo prati rezultate njegove Crvene zvezde i kad god je u mogućnosti .
“Gledam Zvezdu redovno i verujem da će ponoviti prošlogodišnji uspeh i uzeti titulu. Vidim da se pre svakog meča priča o nameštaju, a posle sve ispadne normalno. Šteta je što se takvim stvarima daje na značaju i što se omalovažava naša liga koja ima kvalitet i klubovi koji redovno izbacuju velike talente”, smatra Sakić.
--------------------------

Sampa sa novim gazdom Masimom Fererom ne želi instant uspeh. Njegove namere su mnogo veće što se tiče budućnosti kluba.
“Doveo je Murijela i Etoa, obezbedio je jednog mladog štopera iz Ajaksa koji je kapiten Irske, a od jula novi član je Dereto. Hoće uspeh, rezultate i čini sve da omoguće potrebne uslove. Eto svakako nije onaj iz Intera, ali sa 35 godina i dalje pravi razliku na terenu i može dosta da pomogne, kao što je bio slučaj sada protiv Atalante”.

Navijači u transu proslavljaju jednu od pobeda Sampe

Sa Etoom nije baš dobro počelo. Malo je nedostajalo da dođe do raskida saradnje posle nedelju dana zbog svađe sa Mihajlovićem.
“To su malo naduvali italijanski mediji. Napravili su frku bez potrebe. On nije želeo da trenira zbog male minutaže, propustio je sledeći trening zbog čega je kažnjen, a onda je zategao malo zadnju ložu i našao se na tribinama. Novinari nisu znali za povredu pa su digli frku kako ga Miha kažnjava tako što ga je poslao na tribine”.

Više puta se spominjalo da će Mihajlović na leto promeniti sredinu.
“Ne mogu da dam odgovor da li ostaje(mo) ili odlazi(mo). Ugovor ističe u junu, postoji ta klauzula u vezi produžetka, ali klauzula ko klauzula, ništa ne znači. Mihajlović je ambiciozan i njegova želja ja da se vrati u Inter, gde je dugo godina igrao i radio kao pomoćni trener. Da li će mu se to ispuniti zavisi od mnogo faktora”, zaključio je Sakić.

(FOTO: Action images, MN Press)


tagovi

Siniša MihajlovićSerija ASampdorijaNenad SakićItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara