"Đoković "
"Đoković "

Šampion šampionski! Đoković uspešno „prelomio“ Kolšrajbera, vrapci pravili probleme na centralnom terenu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.06.15. | 16:10

Srbin napravio brejkove u desetim gemovima sva tri seta i to se pokazalo kao ključno u ovom duelu

Đoković Aktuelni šampion Vimbldona uspešno je započeo odbranu titule! Novak Đoković uspeo je da savlada nezgodnog Filipa Kolšrajbera sa 3:0 u setovima (6:4, 6:4, 6:4), a utisak je da je prvi teniser sveta odigrao jedan manje-više rutinski meč. Po jedan brejk u sva tri seta prelomili su meč u Novakovu korist.

Prvi set je počeo sa dva gema u korist Srbina i delovalo je da će Novak imati lak posao. Međutim, žilavi Nemac  je odmah vratio brejk i uveo set u neizvestan tok. Taj deo igre obeležili su i kratki prekidi zbog nekoliko vrabaca koji su sletali na teren i koji nisu toliko retka pojava na centralnom terenu. Prvi deo igre dobio je Đoković brejkom u desetom gemu. Ponovo je bio najbolji kada je trebalo.

Izabrane vesti

A u drugom setu – ista pesma. Opet tesni gemovi obojice tenisera, razmene sa osnovne linije su dominirale uz povremene izlaske na mrežu. Kolšrajberov bekhend je nekoliko puta „probušio“ Novaka, ali je znao i da promaši. I ponovo je Đoković prelomio set u samoj završnici, u desetom gemu.

Treći set je imao zanimljiv početak. Aktuelni šampion je poveo sa 3:1, Kolšrajber vratio na 3:3. U tim trenucima je malo opao ritam igre, počele su da se ređaju greške na obe strane, a na kraju se Đoković bolje snašao i dobio i treći deo igre sa 6:4.

Đoković se u drugom kolu sastaje sa boljim iz duela Jarko Nijminen - Lejton Hjuit.

(FOTO: Action images)


tagovi

VimbldonNovak ĐokovićFilip KolšrajberEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara