"Dejan Savić"
"Dejan Savić"

Savić: Igrali smo tuđu igru, bili neprepoznatljivi...

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.01.16. | 21:35

“Moramo da se podignemo i, ukoliko želimo u polufinale, neophodno je da igramo sa ozbiljnijim pristupom”, rekao je selektor vaterpolista

Dejan Savić

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić posle pobede nad Slovačkom (10:5) i plasmana u četvrtfinale prvenstva Evrope, smatra da njegov tim nije odigrao prema očekivanjima, ali da je tempirao formu za završnicu takmičenja.
„Izuzetno teška utakmica za nas, moji igrači su delovali teško. Primili smi tri jeftina gola na početku, a kasnije samo još dva. U pojedinim momentima nismo delovali prepoznatljivo, igrali smo tuđu igru i činilo se kao da želimo da damo dva gola u jednom napadadu. Moramo da se podignemo i, ukoliko želimo u polufinale neophodno je da igramo sa ozbiljnijim pristupom”, rekao je Savić.

Izabrane vesti

Srpski selektor je dodao i da je ekipa sa namerom oborila formu kako bi spremno dočekala završnicu takmičenja.
“Tempirali smo formu i lake utakmice, posle Hrvatske, iskoristili za jače treninge. Moralo je da dođe do pada, a sada se dižemo. Niko ne može da odigra u vrhunskom ritmu ceo turnir, sem Italijana", stigao je da se našali selektor Delfina.

Reprezentativac Andrija Prlainović dodao je da je njegova ekipa imala mnogo problema u realizaciji.
“Daleko od toga da smo igrali dobro, bilo je teško. Osnovni razlog nešto manje pobede je što nismo bili pravi u napadu, zbog čega je rezultat bio 10:5, umesto 15:5. Slovaci nisu blizu našeg nivoa, iako imaju nekoliko sasvim solidnih igrača. Moraćemo da igramo mnogo bolje nego večeras”, naveo je igrač Pro Reka.

Njegov saigrač Filip Filipović poručio je da utakmica protiv Slovačke nije protekla onako kako je srpski tim želeo.
"Slovaci nisu za potcenjivanje, ali to nas ne abolira za našu odgovornost u prvoj četvrtini. Bilo je dosta lepih akcija i poteza, ali moramo bolje. Nebitno ko nam je rival u četvrfinalu, moraćemo da damo maksimum”, zaljučio je Filipović.

Srbija u četvrtfinalu, koje je na program u ponedeljak od 20.15 časova, čeka pobednika duela Nemačka - Rusija.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Vaterpolo EP 2016vaterpoloSrbijaFilip FilipovićEP u vaterpoluDejan SavićAndrija Prlainović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara