""
""

Šmit krenuo ka Leverkuzenu

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.05.17. | 16:35

Švajcarski stručnjak sporazumno raskinuo ugovor s Majncom

Martin Šmit je nakon sporazumnog raskida ugovora napustio danas poziciju trenera Majnca, objavio je bundesligaš.

Izabrane vesti

Švajcarski stručnjak predvodio je prvi tim ovog kluba od 2015. godine, a napušta ga nakon slabe sezone u kojoj su njegovi igrači bili 15. na tabeli i samo zahvaljujući gol razlici izbegli su baraž za opstanak.
„Sporazumni raskid ugovora usledio je nakon vrlo iskrenog razgovora sa Šmitom u nedelju uveče, koji se odnosio na analizu svega učinjenog u protekloj sezoni. Zajednički smo zaključili da je vreme za rastanak bez obzira što Martin ima ugovor do leta 2018. godine“, saopštio je sportski driektor Majnca Ruven Šreder.

Šmit, koji je preuzeo dužnost trenera prvog tima Majnca u februaru 2015, posle otpuštanja Kaspera Hjulmanda, bio je pre toga pet sezona trener rezervnog tima ovog kluba. Vrlo je moguće i da iza odluke o rastanku Šmita i Majnca stoji i želja Bajera iz Leverkuzena da 50-godišnji Švajcarac preuzme kormilo Farmaceuta ovog leta. 

Podsetimo, sportski direktor Leverkuzena Rudi Feler objavio je prošle nedelje da privremeni trener Tajfun Korkut neće dobiti posao na Baj Areni od leta, a upravo je Martin Šmit još zimus, posle odlaska njegovog prezimenjaka Rogera sa klupe Bajera slovio kao glavni kandidat za naslednika.

Sada mu je put otvoren...

(FOTO: Action Images)  


tagovi

Bajer LeverkuzenMartin ŠmitNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara