Solskjer ne isključuje odlaske do 31. januara, ali veruje u tim: Moje je da spremim Junajted za narednu sezonu, sa mnom ili bez mene...

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.01.19. | 11:14

Junajted cilja devetu uzastopnu pobedu pod vođstvom norveškog trenera

Novi život koji je Ole Gunar Solskjer udahnuo Mančester junajtedu vratio je sećanja na dane kada je ser Aleks Ferguson s velikim uspehom predvodio Crvene đavole u priči koja je trajala punih 27 godina. Možda Solskjer nikada neće dostići trenerske visine svog dugogodišnjeg mentora i šefa, ali je navijačima vratio nadu da boljih dana ima i da dolaze

Zbog toga nije čudno što se u ostrvskoj štampi sve češće spekuliše o Solskjerovom ostanku na klupi Junajteda i posle leta. Uzdrmani velikan sa Old Traforda je pod komandom nekadašnjeg klupskog golgetera nanizao osam pobeda u svim takmičenjima, a protiv Barnlija u utorak naciljao je i devetu recku u svom tefteru.
“Srećan sam ovde“, iskreno je počeo Solskjer i nastavio:
“Ovo je ono što sam hteo kada sam dolazio. Imali smo fantastičnih rezultata, odličnih igara, napredak je uočljiv u mnogim aspektima“.

Izabrane vesti

Pitanje trajnog naslednika Žozea Murinja na klupi Junajteda rešava se u Junajtedovim direktorskim kancelarijama praktično svakodnevno. Mada je Mauricio Poketino u jednom momentu bio prvi favorit, Solsjker je sada praktično rame uz rame sa Totenhemovim dugogodišnjim trenerom.
“Video sam da Junajted ima veliki broj talentovanih igrača i voleo bih da možete sve da ih vidite na delu do kraja ove sezone. Tako bismo klub doveli u dobru poziciju pred start leta i početak naredne godine“, rekao je Solskjer i otkrio dalje planove:
“Kako ćemo izgledati naredne sezone? Moje je da tim pripremim za tu narednu sezonu, sa mnom ili bez mene na klupi. Nije važno, bitno je samo da klub bude dobro“.

Solskjer veruje da je za kratko vreme pokazao da Junajtedova filozofija ne sme da bude isključivo vezan za napad i da klub, zajedno sa svim igračima ima još mnogo toga da pruži.
“Samo posle utakmica sa Totenhemom i Arsenalom popravili smo izgled ovog tima, sproveli u delo naše ideje, upoznali smo se bolje, igrači su shvatili šta želim. U prvih nekoliko utakmica ljudi su samo pričali o tome kako Junajted mora da napada, napada, napada. Sebe smatram produktom ovog kluba, a i trenersku karijeru sam započeo ovde. U Junajtedu sam uzeo licencu, a i ovaj kolektiv je deo mene najveći deo života“.

Solskjer je govorio i o Junajtedovim planovima za finiš prelaznog roka. Priznao je da mu kontrola dešavanja na tržištu nije jača strana i da se u taj posao ne meša, ali opet ne isključuje odlaske do 31. januara, iako ima veliko poverenje u ceo tim.
“U ovom trenutku vidim sve igrače u timu. Niko nije otišao, nikakvih dogovora nema, ali do kraja prelaznog roka ostalo je još nekoliko dana“.

Iako je za slučaj Matea Darmijana, za koga su se u jednom trenutku interesovali Inter i Juventus, ali i brzo odustali, priznao da ništa nije sigurno, Solskjer je potvrdio da mladi vezista Andreas Pereira sigurno neće otići iz Junajteda.
“Ne mogu da vidim Andreasa da ide na pozajmicu bilo gde, jer radi fantastičan posao na treninzima i trudi se mnogo otkako sam tu. Verujem da može da odigra nekoliko važnih utakmica do kraja sezone“.

Potvrdio je i da je povratak povređenog Krisa Smolinga blizu (povreda stopala), ali da to neće biti bar još nedelju dana. Za Barnli je rekao da je „fizički jak tim, koji može da napravi dosta problema svakom rivalu, pogotovo s napadačkim tandemom koji se forsira“.

Foto: Reuters


tagovi

Ole Gunar SolskjerZimski prelazni rok 2019Mateo DarmijanAndreas Pereira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara