""
""

Spartak ne žali pare za titulu: Kupuje Luiz Adrijana, Emenikea i Maurisija

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.12.16. | 14:53

Moskovljanima pune ruke posla u zimskom prelaznom roku

Spartak iz Moskve je najzaposleniji ruski klub u zimskom prelaznom roku. Decenija i po bez titule za najtrofejniji ruski klub je dovoljan razlog da Moskovljani maksimalno ozbiljnu prionu na posao i ne uzprskaju ono što su gradili tokom prvog dela sezone koji su završili na liderskoj poziciji.

Izabrane vesti

Italijanski trener Alesio Karera je poptuno promenio mentalitet ekipe i usadio joj pobednički duh zbog čeka je stekao visok rejting i klub mu sada ispunjava želje u prelaznom roku. Prvo pojačanje je bio vezista Samedov, a najavljeni su odlasci Popova i Taščija. Sada se čeka dsovođenje napadača na kojem insistira Karera.

Krug je sužen na dvojicu kandidata, a nije isključeno da Spartak dovede obojicu. Reč je o Luiz Adrijanu iz Milana i Emanuelu Emenikeu iz Fenerbahčea.

Brazilac iz Milana je Karerina velika želja, a adaptacija mu ne bi bila problem s obzirom da je dugo godina igrao za Šahtjor u Ukrajini i da je navikao na jezik, klimu i sličan ambijent. On je u Milanu tek treći špic, a Rosoneri žele da ga se reše zbog velike plate i oslobode mesto u budžetu za neko pojačanje. Već danima traju pregovori Milana i Spartaka oko Brazilca, a ruski mediji navode da je dogovor blizu. Milan bi dobio 7.000.000 evra za obeštećenje, a napadač trogodišnji ugovor vredan 4.000.000 evra godišnje uz eventualne bonuse od 1.000.000 evra godišnje. Još neki klubovi poput CSKA, Sevilje i Porta su bili zainteresovani za Brazilca, ali Spartak je za sada najkonkretniji i transfer je na pomolu.

Pored Luiz Adrijana, najavljuje se i dolazak Emanuela Emenike u Spartak. Nigerijski napadač je 2011. došao u Spartak iz Fenerbahčea, a dve godine kasnije ga je Fener otkupio nazad za 13.000.000 evra. Sada bi opet mogao iz Istanbula u Moskvu, s obzirom da je u Feneru višak zbog svađe sa trenerom Dikom Advokatom.  Turci mu ne daju čiste papire već žele da ga pozajme sa opcijom da ga Spartak narednog leta oktupi za 3.000.000 evra.

Istovremeno se najavljuje da će Spartak još 3.000.000 evra potrošiti na otkup brazilskog štopera Maurisija od Lacija. On je došao prošlog leta u Moksvu i ostavio dobar utisak.

(FOTO: Action images)


tagovi

Emanuel EmenikeEvropaFenerbahčeItalijaLacioLuiz AdrijanoMaurisioMilanPremijer ligaRusijaSerija ASpartak MoskvaSuper ligTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara