""
""

Sporting ne da Benfiki da pobegne (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.04.16. | 23:44

Lavovi lako slavili protiv Maritima, ponovo je samo plus dva za šampiona

Sporting se ne predaje! Iako je porazom u velikom lisabonskom derbiju pre nekoliko nedelja ekipa Žorža Žezusa napravila veliki korak unazad u borbi za titulu, zeleno-beli ne žele da se predaju do poslednjeg kola. Na Benfikinu pobedu u Koimbri, Lavovi su odgovorili laganim trijumfon protiv Maritima - 3:1. Na pet kola pre kraja ponovo je samo plus dva u korist Orlova.

Izabrane vesti

Sporting nije imao nikakvih problema da stigne do "trojke" u duelu sa timom koji u čitavoj ligi prima najviše golova na strani i generalno ima jednu od najlošijih odbrana. Na sve to, Maritimo je poslednjih godina redovna mušterija Sportinga, pa se ovakav ishod mogao naslutiti.



Gosti su odolevali na stadionu Žoze Alvelade sve do samog finiša prvog dela, kada je Teo Gutijerez uz pomoć jednog defanzivaca Maritima lobovao golmana. Već na startu drugog dela domaći su preko jednog od najtraženijih vezista u Evropi Vilijama Karvalja duplirali prednost. Žezusov tim postigao je i treći pogodak preko svog najboljeg strelca Islama Slimanija na dvadesetak minuta pre kraja. Bio je to njegov 23 gol u sezoni.   

Konačan rezultata postavio je rezervista gostiju Gazarjan u 81. minutu.

U poslednjih pet kola Benfika ima dosta lakši raspored u odnosu na Sporting. Preostali su joj mečevi sa Setubalom, Rio Aveom, Gimaraešom, Maritimom i Nasionalom. S druge strane, Lavove između ostalog čekaju dva derbija - sa Portom i Bragom. 

Primeira, 29. kolo

Petak:
Boavista - Aruka 0:0

Subota:
Akademika - Benfika 1:2 (1:1)
/Pedro Nuno 17 - Mitroglu 39, Raul Himenez 85/

Sporting - Maritimo 3:0 (1:0)
/Teo Gutijerez 42, Karvaljo 53, Slimani 76 - Gazarjan 81/

Nedelja:
17.00: Setubal - Belenenseš
17.00: Nacional - Eštoril
17.00: Tondela - Uniao Madeira
19.15: Fereira - Porto
21.30: Braga - Moreirense

Ponedeljak:
21.00: Rio Ave - Gimaraeš

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sporting LisabonPrimeiraPortugalMaritimoEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara