"Korijere delo Sport"
"Korijere delo Sport"

Srbija – Albanija sa žigom Lacija: Đorđević obećao Beriši i Cani da će vaditi loptu iz mreže

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.10.14. | 15:09

Italijanski mediji s velikom pažnjom dočekuju kvalifikacioni meč Orlova

Korijere delo Sport

(Od dopisnika MOZZART Sportsa iz Rima)

Izabrane vesti

Prvo fudbalsko suočavanje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo između Srbije i Albanije u Beogradu izaziva priličnu pažnju u italijanskim medijima, bilo da je reč o elektronskim ili štampanim. Motiva ima više, od sportskih do političkih. Bolji poznavaoci prilika na Balkanu u Italiji naglašavaju da će utakmica imati veći značaj od tri boda za koja će se boriti reprezentacije na čijim klupama su stranci: Holanđanin Dik Advokat i Italijan Đani de Bjazi. Navodi se da Srbija i Albanija nisu imali bilateralnih problema u prethodnim godinama, ali da su zbog Kosova tenzije uvek prisutne.

Televizijska mreža Skaj Italija koja ima prava prenosa svih utakmica kvalifikacija za EURO 2016, reklamira susret između Srbije i Albanije kao jedan od najinteresantnijih mečeva u ovoj i sledećoj nedelji. Srbija se predstavlja kao reprezentacija talentovanih mladih fudbalera i iskusnih stamenih defanzivaca dok je Albanija zaradila poštovanje pobedom u Lisabonu nad Portugalom. Bolje informisane kolege su navodile i činjenicu da je Cana rođen na Kosovu, odnosno u Srbiji i da je izabrao da igra za Albaniju.

Korijere delo sport je predstavilo duel kroz nadmetanje fudbalera Lacija, Đorđević i Basta(neće moći da nastupi zbog povrede) i Beriše i Cane. U tekstu pod naslovom "Srbija-Albanija, odmeravanja snaga u Evropi sa žigom Lacija", list piše da će Đorđević, Cana i Beriša u Beogradu imati utisak kao da su u Formelu i da će rukovodstvo i navijači Lacija uživati u okršaju svojih "mezimaca" na stadionu Partizana.

List navodi da će utakmica biti zapaljiva, ali da prisustvo igrača Lacija i na jednoj i na drugoj strani stvara uslove da meč bude oštar, ali i fer. Praktično, odbrana Albanije čiji su stubovi golman Beriša i Cana, koji su bili najzaslužniji za uspešno odolevanje bedema u Lisabonu proti Portugala, biće na proveri centarfora Nebeskoplavih i Srbije Filipa Đorđevića. Pre nego što je otišao za Beograd, Đorđević je obećao svojim saigračima u nebeskoplavom dresu da će ih primorati,bar jednom, da vade loptu iz mreže. A saveti Đorđevića će biti zlata vredni za Advokata i njegove saigrače u srpskoj reprezentaciji jer je u poslednjih nekoliko meseci dobro upoznao vrline i mane Beriše i Cane.

Piše: Željko Pantelić (Rim)


tagovi

AlbanijaEtrit BerišaEvropaFilip ĐorđevićItalijaKorijere delo SportKvalifikacije za EURO 2016LacioLorik Canafudbalska reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSerija ASrbijaŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara