""
""

Šta se to kuva na relaciji Napulj - Firenca? Razmena napadača! Pregovori su u toku

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.16. | 21:03

Dve pozajmice na po 18 meseci, u priču uključeni Gabijadini i Babakar

Napolijeve muke sa napadačima uveliko prete da upropaste sezonu od koje se mnogo očekivalo, potencijalna rešenja se naziru, ali za to je potrebno da se sačeka bar do januara. Problemi koje klub iz Kampanije ima ne ogledaju se samo kroz prizmu teške povrede Arkadijuša Milika, kao jedinog pravog naslednika Gonzala Iguaina.

Izabrane vesti

Jer, praktično mesecima unazad Napoli vodi tihi rat sa Manolom Gabijadinijem i njegovim menadžerima oko produžetka saradnje. Nesuglasice za okruglim stolom, ponajviše nezadovoljstvo visinom godišnjih primanja koje nudi Napoli, prenelo se na teren gde Gabijadini ne pokazuje praktično - ništa. Na devet utakmica postigao je tek jedan pogodak, nije uspeo da nadomesti težak hendikep zbog izostanka Milika, a samim tim nije uspeo ni da ubedi Aurelija de Laurentisa da zaslužuje tih, približno 4.000.000 evra, koliko traži na konto plate. 

Zbog toga se u Napoliju sve više vode mišljenjem da bi za obe strane najbolje bilo da Gabijadini ode već u januaru, a spas bi mogla da pruži Fjorentina. 

Kako javljaju toskanski i napuljski mediji, nedavno su se na relaciji Napulj - Firenca otvorili pregovori u kojim bi se dogodila razmena napadača. Tačnije, na jednu stranu otišao bi nezadovoljni Gabijadini, a podno Vezuva stigao bi - Kuma Babakar. Radi se o pozajmicama u trajanju od godinu i po dana, odnosno do kraja sezone 2017/18. Cilj je da dvojica golgetera pokušaju da pronađu svoj mir i put do prave forme. 

Napolijevi planovi za januar i leto: Napadač i štoper za 30.000.000, a onda - novi Ibra, novi De Brujne, novi Samuel...

Violina problematika sa Babakarom drugačije je prirode od situacije između Napolija i Gabijadinija. Naime, trener Paulo Souza izuzetno ceni kvalitete momka za koga se dugo pretpostavljalo da bi mogao da eksplodira i postane nova velika stvar evropskog fudbala. Međutim, za Babakara nema mesta u prvom timu najviše zbog prisustva neprikosnovenog Nikole Kalinića. Taj momenat, navodi se, utiče negativno na mladog strelca, zbog čega mu je savetovano da ode sa stadiona Artemio Franki i pokuša da nađe klub koji bi ispunio njegove ambicije. 

Fjorentina bi mogla da bude u pol-poziciji da uzme Gabijadinija, iako se dosta piše o potencijalnom transferu u Englesku. Jer, Italijan je uzdržan prema mogućnosti da ode sa Čizme, a Fjorentina nema finansijske mogućnosti da plati 28.000.000 evra, koliko Napoli traži za Gabijadinija

S druge strane, napuljski radio Kis Kis piše da se Arkadijuš Milik uspešno oporavlja od operacije prednjih ukrštenih ligamenata i da bi uskoro mogao da počne sa treninzima. Naravno, samo laganim trčanjem, dok se termin eventualnog povratka i dalje ne zna. Kao ni ime čoveka koji bi trebalo da zameni Poljaka na terenu u narednom periodu. Jedna od opcija je i centarfor Đenove Leonardo Pavoleti

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaFjorentinaItalijaKuma BabakarManolo GabijadiniNapoliSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara