"Arhivska fotografija"
"Arhivska fotografija"

Stanisavljević posle Vošine rapsodije: Došao sam ovde da budemo prvi!

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.07.15. | 16:50

"Nikada ne bih prešao u veliki klub sa ciljem da budem iza Zvezde i Partizana. Imamo dobar tim i atmosferu", poručuje napadač Novosađana

Arhivska fotografija

Voša je zablistala protiv MTK na “Karađorđu” i pobedom od 3:1 plasirala se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Pečat na slavlje Novosađana udario je krilni napadač Aleksandar Stanisavljević

Izabrane vesti

Novajlija iz Donjeg Srema je postigao prvi i asistirao kod drugog i trećeg gola, a imao je i nekoliko sjajnih fudbalskih poteza, kojima je oduševio novosadsku publiku.
“Uvek ima prostora za bolje, bar ja to tako razmišljam. Ne volim da se zadovoljim običnom pobedom. Pogotovo kada pogledam koliko smo imali prilika protiv Mađara i koliko sam ja imao šansi. Žalim još zbog one stative… Krivo mi je malo, mogli smo još koji gol da im damo”, ističe Stanisavljević u razgovoru za MOZZART Sport.  

Očigledno mu je prijala promena sredine ovog leta. Posle loše epizode u OFK Beogradu, vezista je u Donjem Sremu prošle sezone potvrdio klasu, čime se preporučio čelnicima Lala.
“Videlo se da je Vojvodina dobra sredina, a značilo mi je i to što trenera poznajem od ranije, jer sam sa Zagorčićem sarađivao dva meseca u Donjem Sremu. Nisam dobio šansu na Karaburmi, i tadašnji trener Sremaca Nenad Vanić, koji me je poznavao iz Petrovca, me je pozvao da mu se prodružim. Samo zbog trenera i situacije u OFK Beogradu sam želeo promenu. Isplatilo se, pokazao sam tamo da imam kvalitet i kao nagrada stigao je transfer u Vojvodinu”, ističe 26-godišnji Požarevljanin.

Kao i svake godine u julu, kada Voša napravi dobar rezultat u Evropi, odmah se postavlja pitanje - može li Stara dama konačno do titule?  Prvotimac Novosađana ne krije lične ambicije.
“Kada sam dolazio u Novi Sad dao sam izjavu da me ne zanima da se borim za treće mesto! Nikada ne bih prešao u veliki klub sa ciljem da budem iza Zvezde i Partizana. Od početka sam rekao - došao sam ovde da osvajam titule! Promenio se tim u odnosu na prošlu sezonu, ali imamo kvalitet. Ima tu mladih fudbalera, ali i iskusnijih kao što su Mrdaković, Pekarić, Puškarić, Đurić… Mislim da imamo jako dobar miks u timu, i, lično, nikada u karijeri još nisam doživeo da ovako dobro funkcioniše ekipa. Mnogo je dobra atmosferu u svlačionici, a sve zahvaljujući treneru”.

Naredni rival Lalama biće letonska Jurmala narednog četvrtka u Novom Sadu. Fudbaler Vojvodine kaže da treba gajiti respekt prema svakom rivalu, ali ističe da je Voša favorit.
“Nisam se još upoznao sa Letoncima, ali i ne gledam nikada protivnika, već gledam da budem ja na nivou. Verujem da i ostatak tima slično razmišlja. Svaki tim koji je dospeo do Lige Evrope je to zaslužio svojim kvalitetom, ali smatram da smo bolji i  da moramo da pobedimo”, zaključuje Aleksandar Stanisavljević.

(FOTO: MN Press) 


tagovi

FK VojvodinaOFK BeogradLiga Evropekvalifikacije za Ligu Evropedonji sremAleksandar Stanisavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara