Stuparević prodat Votfordu za 3.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.09.18. | 10:34

Veliki posao Zmajeva s Vodžovca

Malo je, tačnije na prste se mogu pobrojati transferi iz Srbije direktno u Premijer ligu poslednjih godina! To su poslednji činili Marko Grujić (Liverpul), te Zvezdina braća Ilić (Mančester Siti), a nešto ranije Stefan Savić (Mančester Siti), Radosav Petrović (Blekburn), Danilo Pantić (Čelsi), Zoran Tošić i Adem Ljajić (Mančester junajted), Vanja Milinković Savić (Mančester junajted)... Sada je došao red da veliki transfer u verovatno najmoćniju ligu sveta ostvari i supertalentovani napadač Voždovca - Filip Stuparević!

Posao koji su italijanski mediji najavili pre nešto više od mesec dana sada je praktično gotova stvar, bar delimično. Naime, Sportski žurnal u današnjem izdanju javlja da su Zmajevi s Voždovca prodali Filipa Stuparevića Votfordu za tačno 3.000.000 evra! To je, bar kako su Italijani pisali, samo deo posla koji bi trebalo da se završi Stuparevićevim ustupanjem Udinezeu. Ipak, pitanje je da li će u Votfordu ostati dosledni ovoj vrsti transakcije, ili će Stuparevića ipak zadržati za sebe. Voždovac je, bez sumnje, uspeo da završi strašan posao gledajući da je Stuparević ušao u poslednju godinu ugovora. Ostvario je najveći izlazni transfer u istoriji kluba! Dosadašnji rekorder bio je Adam Marušić, koji je 2014. godine prodat Kortrajku za 450.000 evra.

Izabrane vesti

Kako Žurnal tvrdi, Stuparević će dobiti ugovor na četiri godine, a posao će biti završen 1. januara 2019. godine. Tačnije, kada se budu otvorile kapije zimske transfer pijace u Evropi. 

Podsetimo, Votford i Udineze su klubovi pod vlasništvom iste porodice – Poco. Precizno, otac Đampaolo je glavni u Udinezeu, dok njegov si Đino vodi reč u sada već stabilnom premijerligašu i jednom od najprijatnijih iznenađenja nove klupske sezone. Zato i ne treba da čudi što su poslednjih godina klubovi često razmenjivali igrače i ustupali ih jedni drugima.

Stuparević je ove sezone postigao dva gola u šest superligaških utakmica. 

Foto: Star Sport


tagovi

Filip StuparevićZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara