Super Džeko odveo Romu tamo gde nije bila 10 godina! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.03.18. | 22:32

Vučica slavila minimalnu pobedu nad Šahtjorom i overila plasman u četvrtfinale Lige šampiona

Konačno! Roma će igrati u četvrtfinalu Lige šampiona posle ravno 10 godina. Svašta se izdogađalo od tada, menjali su se treneri, igrači, vlasnici, povukao se legendarni kapiten Frančesko Toti, a večeras je veliko slavlje Vučici doneo Edin Džeko. Roma je na Olimpiku pobedila Šahtjor sa 1:0 i anulirala zaostatak od jednog gola iz prve utakmice (1:2).

Roma je večeras potvrdila da je u pravoj formi, ovo joj je bila treća pobeda zaredom, za nju i važnija od one nad Napolijem na San Paolu kojom je maltene promenila tok šampionske trke u Italiji u korist Juventusa.

Izabrane vesti

Daleko od toga da je ovo bila utakmica lepa za oko, mada je imala dobar ritam. Taktički je Roma dobro stajala, još jednom je trener Euzebio di Frančesko pokazao raskošni trenerski talenat, a valja istaći da je pored Džeka, odličnu partiju pružio reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov. Držao je sve po levoj strani u odbrani, a u napadu je pritiskao goste, ubacivao se napred i terao Šahtjor da strepi od centaršuteva.

Na prste jedne ruke mogle bi da se nabroje zanimljive situacije, ne i šanse u prvom poluvremenu. Komotno su gledaci na Olimpijskom stadionu u Rimu mogli i da prespavaju prvo poluvreme ove utakmice, ali su makar u nastavu Romini tifozi imali razloga za slavlje.

Taman kada je polako počela da se uvlači nervoza u redove domaćina, Vučica je ujela! Igrao se 52. minut, Strotman je iz prve, maltene bez gledanja kao nekad Ćavi u Barseloni, rasporio odbranu Šahtjora, a kao nindža je bio spreman Džeko i ćušnuo loptu ispod Pjatova

Mnogo problema je Džeko zadavao odbrani Šahtjora u nastavku, a u 63. minutu je lako mogao da duplira, prednost samo što ovaj put nije imao sreće.

Kako je vreme odmicalo na Olimpiku, atmosfera se popravljala, a Šahtjor je samo petljao sa loptom na Rominoj polovini bez nekih ozbiljnijih šansi da ugrozi protivnički gol.

Ni u 67. minutu Džeko nije imao dovoljno sreće da još jednu teledirigovanu loptu Simonea Perotija pretvori u pogodak koji bi otklonio sve dileme oko konačnog ishoda i plasmana u četvrtfinale.

Međutim, čini se da je 12 minuta kasnije sve palo u vodu kada su u pitanju Šahtjorove šanse da ostane u Evropi. Džeko je u kontranapadu pobegao Ivanu Ordecu, a ovaj ga rukama oborio sa leđa i zasluženo dobio crveni karton.

Nije ta situacija obeshrabrila Šahtjor, koji je imao dve situacije u samoj završnici, preko Bernarda iz slobodnog udarca, da proba da se vrati u život. Ali, od toga nije bilo ništa.


ROMA - ŠAHTJOR 1:0 (0:0)   (PRVI MEČ 1:2)
/Džeko 52/

Stadion: Olimpiko
Sudija: Undijano Maljenko (Španija)

Roma (4-3-3): Alison - Florenci, Manolas, Facio, Kolarov - Najngolan, De Rosi, Strotman - Under (Žerson od 65), Džeko (El Šaravi od 89), Peroti;

Šahtjor (4-2-3-1): Pjatov - Butko, Prdets, Rakitski, Ismaili - Fred, Stepanenko (Patrik od 74) - Marlos (Dentinjo od 82), Taison, Bernard - Fereira.

Foto: Action images


tagovi

Edin DžekoAleksandar KolarovKevin StrotmanBernard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara