""
""

Susret istorije: Brajant, Divac i Peđa ponovo na parketu! Vlade je za Crnu mambu spremio i poseban poklon... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.01.16. | 09:22

Dirljivi trenuci na terenu na kojem su se nekada vodile paklene borbe...

Gotovo 20 godina prošlo je od dana koji je promenio noviju istoriju Los Anđeles Lejkersa i uneo neverovatan rasplet u živote i karijere Vlade Divca i Kobija Brajanta. Tadašnji generalni menadžer Lejkersa Džeri Vest orkestrirao je jedan od najvećih poslova, koji je doneo sledeći rasplet – Divac je trejdovan u Šarlot, a Lejkersi su dobili mesto koje je kasnije pripalo supertalentovanom 17-godišnjem srednjoškolcu, sada ikoni kluba iz Grada anđela! Ujedno, ovim potezom tada je bio oslobođen i prostor za dovođenje Šakila O'Nila, tada igrača bez kluba, a sve ostalo je istorijia.

Izabrane vesti

Tokom narednih godina stvoreno je i pakleno rivalstvo Lejkersa i Sakramento Kinga, zbog kojih su ljubitelji NBA košarke u Srbiji noći i noći provodili kraj televizora. Gotovo 20 godina kasnije, Kobi Brajant, Vlade Divac i Peđa Stojaković ponovo su se našli na parketu nekadašnje Arko Arene – Crna mamba po poslednji put u igračkoj karijeri, a srpski tandem kao deo uprave Kraljeva.

Bio je to emotivni trenutak o kojem danas priča i piše cela Amerika. Sakramento jeste savladao Lejkerse u jednom uzbudljivom trileru rezultatom 118:115, ali rezultat kao da je bio ostavljen po strani. Svi su zapravo posmatrali taj emotivni susret nekada ljutih rivala, a danas velikih prijatelja.

Malo je poznato da je Divac svojevremeno umalo pokvario Kobijev dolazak u Lejkerse, zbog toga što je hteo da ostavi košarku, a tom prilikom legendarni centar je za Brajanta imao i poseban poklon – dres Šarlot Hornetsa sa brojem „8“, koji je simbolično predstavio onaj deo istorije „šta bi bilo, kad bi bilo“.

Brajant nikada nije zaigrao za Šarlot, ali sada će imati lepu uspomenu na detalj koji je mogao da promeni sve.
„Vlade mi je poklonio Šarlotov dres, zaista neverovatno. Ima izvanredan smisao za humor i zaista me je dobro nasmejao. Njegov šaljivi duh odlično se slaže s mojim sarkazmom“, rekao je Brajant, koji je u sezoni 2004/05 bio saigrač sa Divcem u Lejkersima.

Svoj poslednji meč u Sakramentu Kobi je završio sa 28 poena i bio najefikasniji igrač Lejkersa, a ujedno je i prešao granicu od 33.000 ubačenih poena u profesionalnoj karijeri. Prepuna Slip Trejn Arena (nekada Arko Arena prim. aut.) pozdravila je Kobija s ogromnim poštovanjem. Ipak, prevagu je doneo Demarkus Kazins, koji je ubacio poen više. Interesantno, Luis Vilijams je promašio trojku koja je meč mogla da odvede u produžetak. 

NBA - REZULTATI

Sakramento - LA Lejkers 118:115
/Kazins 29 - Brajant 28/

Hjuston – Juta 103:94
/Harden 33 – Hejvord 15/

Čikago – Boston 101:92
/Batler 19 – Krauder 17/

Filadelfija – Atlanta 98:126
/Okafor 21 – Bazmur 22/


tagovi

Vlade DivacSakramento KingsPeđa StojakovićNBA ligaLos Anđeles LejkersKobi Brajant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara