""
""

Teške optužbe iz Novog Pazara: Tole je zvao ministra Ljajića i tražio da glasamo za Milanovića!

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.12.14. | 18:36

"Videli smo da Milanović neće imati većinu, konsultovali smo predsednika i klupski Upravni odbor i zaključili da ne treba da učestvujemo u glasanju", rekao generalni sekretar Novog Pazara Redžep Korać

Nedavni izbori u Zajednici superligaša proziveli su lančane optužbe zaraćenih strana. Prvo je nesuđeni predsednik Goran Milanović digao prašinu rečima da su predstavnici pojedinih klubova preživljavali torturu i trpeli političke pritiske kako bi dali glas Šćepanoviću iz Vojvodine. Zatim je vatru raspalio predsednik FSS Tomislav Karadžić poručivši da su izbore u Zajednici superligaša skorijla dva ministra i jedan gradonačelnik, uz dodatak da su o svemu obavešteni ljudi iz UEFA.

Međutim, danas je usledio “ritern” iz Novog Pazara. Generalni sekretar tog kluba Redžep Korać optužio je Tomislava Karadžića za politički pritisak uoči izbora u Zajednici superligaša.
"Nismo bili na Skupštini, jer nismo želeli da u svemu tome učestvujemo. Prvo nas je zvao Karadžić i tražio da glasamo za (predsednika Jagodine) Milanovića. Zvao je i potpredsednika Vlade Srbije i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića", rekao je Korać radiju Sto plus.

Izabrane vesti

Korać je pojasnio da su Novopazarci najpre pristali na Karadžićev predlog, ali da su kasnije, shvativši da Milanović neće dobiti potrebnu većinu, odlučili da ne učestvuju u glasanju.
"Složili smo se, a imamo i dobre odnose s Jagodinom. Nakon toga, krenuli su pozivi “druge strane”. Videli smo da Milanović neće imati većinu, konsultovali smo predsednika i klupski Upravni odbor i zaključili da ne treba učestvovati u glasanju. Između ostalih, konsultovali smo i ministra Ljajića i objasnili mu razloge zbog kojih mislimo da ne treba ići na Skupštinu”, dodao je Korać

Za predsednika Zajednice superligaša 17. decembra izabran je prvi čovek Fudbalskog kluba Vojvodina Zoran Šćepanović, za koga su glasali Crvena zvezda, Vojvodina, Spartak, OFK Beograd, Radnički KG, niški Radnički, Rad i Napredak, dok je Čukarički bio uzdržan.

Protivkandidat Milanović napustio je sednicu uoči glasanja, zajedno sa predstavnicima Partizana, Donjeg Srema, Jagodine, Voždovca i Borca, dok predstavnici Novog Pazara i Mladosti nisu ni došli u Staru Pazovu.

(Foto Star Sport)


tagovi

EvropaGoran MilanovićSrbijaSuperligaTomislav KaradžićZoran Šćepanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara