""
""

Tričkovski pogodio u preokretu Briža, remi u Lokerenu po meri Anderlehta

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.02.13. | 22:03

Crno-plavi konačno pobedili uz dobru partiju našeg golmana Kujovića, gol Azara nedovoljan za trijumf drugoplasiranog tima na tabeli

 

Izabrane vesti

Konačno se probudio i Briž! Posle tri meča bez pobede, crno-plavi su večeras upisali tri boda protiv Ode Everlea, iako su loše krenuli. Gosti su poveli golom veterana Gerertsa na početku drugogo poluvremena i sve je mirisalo na još jedno razočarenje Briža. Udarna igla Karlos Baka je odigrao meč ispod nivoa, pa je zamenjen. Ali, crveni karton Tompsona u 61. minutu je dao vetar u leđa Brižu. Samo dva minuta kasnije, Lestijen je poravnao rezultat, da bi već u 66. minutu Izraelac Rafaelov iskoristio majstorsku asistenciju Gudjonsena i doneo preokret. Tačku na trijumf je stavio rezervista Ivan Tričkovski, a vredi istaći i dobru partiju našeg golmana Kujovića koji je pri rezultatu 0:1, sprečio gostujuće fudbalere da možda i prelome meč.

U susretu dva najprijatnija iznenađenja takmičenja, Lokeren i Varegem su podelili plen, što je rezultat koji najviše ide u korist Anderlehtu. Gosti su poveli golom Torgena Azara, mlađeg brata Čelsijeve vedete Edena, ali je Fernandez spasio Lokeren poraza.

Golom iskusnog Rosinija, Šarlroa je savladala Lirs, a pomenuti napadač je u drugom poluvremenu zaradio i isključenje zbog udaranja laktom protivničkog igrača.

Genk upisao i treću pobedu u poslednja četiri kola zahvaljujući reprezentativnom napadaču Jeleu Fosenu koji je postigao oba gola na gostovanju beršotu.

PRO LIGA – 26. kolo

Subota:
Beršot – Genk 0:2 (0:1)
/Fosen 22, 84/

Briž – Everle 3:1 (0:0)
/Lestijen 63, Rafaelov 66, Tričkovski 84 - Gerarts 50/

Šarlroa – Lirs 1:0 (1:0)
/Rosini 24/

Lokeren - Zulte Varegem 1:1 (0:1)
/Fernandez 53 - Azar 39/

Kortrijk – Gent 1:0 (0:0)
/Dežager 66/

Mehelen - Serkl Briž 20 (1:0)
/De Vit 55, Junker 81/

Nedelja:
14.30: Standard - Mons

18.00: Beveren - Anderleht


tagovi

BelgijaĐuzepe RosiniEjdur GudjonsenEvropaGenkGentHeverleIvan TričkovskiJele FosenKlub BrižLirsLokerenMehelenŽupiler Pro ligaŠarlroaTorgen Azarvladan kujovic

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara