""
""

U Anžiju više ništa ne funkcioniše: Ostali bez pobede u derbiju Kavkaza

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.08.13. | 18:44

Gosti iz Mahačkale vodili do 87. minuta, kada je Ailton pogodio sa bele tačke i postavio konačnih 1:1

Bez pobednika u kavkaskom derbiju. Terek i Anži su u Groznom odigrali nerešeno 1:1, pa će još neko vreme morati da sačekaju na prvu pobedu u ruskoj Premijer ligi. Oba tima ostaju pri dnu prvenstvene lestvice sa samo tri osvojena boda iz pet odigranih kola.

Izabrane vesti

Anži je bio na pragu pobede. Everton je u finišu prvog poluvremena nanizao trojicu protivničkih fudbalera i doveo goste iz Mahačkale u vođstvo. Izgledalo je kao da će Anži stići do dugo čekane pobede, ali se Terek spasao sa bele tačke. Ahmedov je u 86. minutu srušio Kanua i skrivio najstrožiju kaznu. Siguran izvođač je bio Brazilac Ailton i Terek je uspeo da izbegne poraz.

Mogao je Terek do kraja meča i do potpunog preokreta, ali je Keržakov sa nekoliko sjajnih intervencija na golu Anžiju, sačuvao bod gostima. 

U Anžiju više ništa ne funkcioniše. Klub su napustili tzrener Hidink, kao i najbolji igrači: Eto, Vilijan, Samba, Busufa, Kokorin, Denisov, Žirkov, Lasana Dijara, Jonov, Karlos... Po svemu sudeći, sledi im grčevita borba za opstanak. 

U drugoj utakmici subotnjeg programa, Krasnodar je ubedljivo savladao Volgu. I to na brazilski pogon. Golove za ekipu našeg internacionalca Dušana Anđelkovića postigli su Vanderson i Žoazinjo. Nemanja Tubić nije igrao za domaćine.

PREMIJER LIGA – 7. KOLO:

Petak:
CSKA – Amkar 2:1 (1:1)
/Dumbija 23, Musa 77 – Pev 1/

Subota:
Terek – Anži 1:1 (0:1)
/Ailton 87 penal - Everton 33/

Krasnodar – Volga  3:0 (3:0)
/Vanderson 11, 32, Žoazinjo 45/

Nedelja:
11.30 Ural – Rubin
11.30 Zenit – Lokomotiva
13.45 Spartak – Tom
16.00 Krila Sovjetov – Kubanj
18.15 Dinamo M. - Rostov

 

(FOTO: Action images)


tagovi

AiltonAnži MahačkalaEvertonEvropaKrasnodarPremijer ligaRusijaTerek GrozniVolga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara