"US OPEN - 9. DAN"
"US OPEN - 9. DAN"

US Open: Na putu polufinala

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.09.17. | 10:59

Danas se na poslendjem gren slemu sezone igraju po dva četvrtfinalna meča u obe konkurencije. Derbi dana između Venus Vilijams i Petre Kvitove

US OPEN - 9. DANZakuvalo se u Njujorku! Iako je počeo vidno oslabljen odustajanjem čitave plejade velikih tenisikih asova, US Open je i ove godine veoma uzbudljiv. Što za navijače, što za kladioce. A danas, devetog "radnog dana" vladavine belog sporta u Velikoj jabuci na redu se po dva četvrtfinalna meča u obe konkurencije.  Krenimo hronološki.

KARENJO BUSTA - ŠVARCMAN
HS 1 (-1,5), KVOTA 1,90

Izabrane vesti

Prvi na veličansteni stadion Artur Eš, pred 24.000 gledalaca istrčavaju Pablo Karenjo Busta i Dijego Švarcman. I Španac i Argentinac pripadaju novom "drugom ešalonu" vrhunskih igrača, igrajući odlično ulogu koja je pripada ili je pripadala Davidu Fereru, Žou Vilfredu Congi, Gaelu Monfisu i sličnima. Dakle, veoma kvalitetni, ali nikada dovoljno za najveće domete. A to nam obećava uzbudljiv susret koji će se najverovatnije produžiti na više od tri seta. Biće ovo prvo odmeravanje 19. i 33. igrača na ATP listi. Španac je odličan defanzivac, a omaleni Argentinac se oslanja na napad i pre svega paklen forhend. Favorit je Karenjo Busta jer ono što je pokazao u Njujorku do sada izgleda odlično i zrelo.

STIVENS - SEVASTOVA
MUG VIŠE (20,5) , KVOTA 1,55

Nakon njih žene preuzimaju Artur Eša, prvo Sloan Stivens i Anastasija Sevastova. Letonka, 16. igračica sveta je favoritkinja, ali deluje kao da je tamnoputa Amerikanka spremna da skupo proda kožu pred domaćim navijačima. Može ovde biti iznenađenja, ali pre bismo se bazirali na većem broju gemova

KVITOVA - V. VILIJAMS
KI 2, KVOTA 1,95

A onda sledi derbi dana u Njujorku. Susret dve žive legende tenisa, Venus Vilijams i Petre Kvitove. Ovde ćemo videti tenis dve veoma snažne i iskusne igraćice. Čehinja, koja je pre samo devet meseci doživela teški povredu šake kada ju je gadno posekao provalnik, vodi sa 4-1 u odmeravanjima sa Amerikankom, ali su poslednji put ukrstile rekete još pre tri godine. Sada se situacija dramatično promenila, Venus je u međuvremenu uspela da se presnom ishranom izleči od autoimune bolesti koja ju je mučila godinama i sada igra vrhunski. Na dva od tri ovogodišnja grend slema probila se do finala, ali je nažalost oba izgubila: Australijan open od sestre, a Vimbldon od Garbinje Muguruze.  Upravo zato je i blagi favorit aiko kvote kažu drugačije, ali i zato što Kvitova ipak još nije u vrhunskoj formi.

KVERI - ANDERSON
TB DA, KVOTA 1,20

Kraj radnog dana u pojedinačnoj konkurenciji na najvećem teniskom stadionu na svetu obeležiće meč dva "tornja", Sema Kverija i Kevina Andersona. Biće ovo njihov čak 15. susret, a Amerikanac vodi sa 8-6. Ovde je praktično nemoguće odrediti favorita pošto su u pitanju dvojica vrhunskih tenisera specijalizovanih za volej-igru, podržanu snažnim servisima. Ipak, prednost dajemo Kveriju koji u Njujorku igra najbolji tenis od svih, a i ima značćajnu podršku sa tribina. Ukoliko tako nastavi nekadašnji šampion Serbia Opena bi mogao daleko , možda i do prestižnog trofeja u Velikoj jabuci.

(foto: Action Images)


tagovi

Venus VilijamsUS openPetra Kvitova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara