""
""

Valensija je opasna, Musli ne može sam

Vreme čitanja: 1min | sub. 10.12.16. | 20:28

Valensiji je ovo bila osma pobeda u prvenstvu, dok je Unikaha doživela četvrti poraz, a prvi na domaćem terenu posle šest utakmica

Košarkaši Valensije udaraju jako i ove sezone, a večeras su kao gosti demonstrirali snagu protiv Unikahe u Malagi u prvom meču 12. kola španske ACB lige. Slavili sa 91:83 i nastavili poteru za vodećim tandemom, Barselonom i madridskim Realom.

Izabrane vesti

Valensiji je ovo bila osma pobeda u prvenstvu, dok je Unikaha doživela četvrti poraz, a prvi na domaćem terenu posle šest utakmica.

Rafa Martinez je sa 22 poena bio najbolji strelac gostujuće ekipe, a odlično mu je asistiran Fernando San Emeterio koji je ubacio 15 poena.

Odličnu partiju za Unikahu pružio je srpski centar Dejan Musli sa 18 poena i šest uhvaćenih lopti za 27 i po minuta provedenih na terenu.

Nemanja Nedović, konačno oporavljen, odigrao je 14 minuta i za to vreme postigao četiri poena.
Večeras su se ekipe smenjivale u vođstvu, sve do pet minuta pre kraja, kada se Valensija odlepila. Poenima San Emeterija sa linije penala, gosti su poveli sa 78:72. Do kraja meča igrači Valensije su bili potpuno smireni, pogađali su još penala i odbranili pobedu. 

ACB LIGA, 12. kolo:

Subota:
Unikaha - Valensija 83:91

Nedelja:
12.30 Fuenlabrada - Manresa
12.30 Gran Kanarija - Saragosa
12.30 Tenerife - Mursija
12.30 Huventud - Sevilja
18.00 Andora - Barselona
18.00 Baskonija - Estudijantes
18.30 Bilbao - Real Madrid

(FOTO: Youtube printscreen)


tagovi

ValensijaNemanja NedovićFernando San EmeterioEvroligaDejan MusliACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara