Valensija odbija A licencu Evrolige

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.04.18. | 17:30

U elitu želi samo na konto rezultatskih uspeha

Nije tajna da je dobar deo košarkaške Evrope nezadovoljan sistemom koji je uspostavila Evroliga i da takmičenje koje je delom zatvoreno zbog aktivnih višegodišnjih ugovora nije dobro za razvoj klupske košarke na Starom kontinentu.

Delom je to razlog zbog kojeg godinama bukti rat na relaciji FIBA - Evroliga, a pojedini klubovi u prošlosti nisu krili nezadovoljstvo činjenicom da su ostali uskraćeni za mesto ili zato što im nije dodeljena čuvena A licenca kojom bi bili vezani za elitno takmičenje na određeni broj godina. Podsetimo, A licenci se svojevremeno nadao i Partizan u vreme dominacije regionalnom košarkom. Ali, ista nikada nije stigla. 

Izabrane vesti

U ovom trenutku desetogodišnje A licence imaju Barselona, Baskonija, Real Madrid, Efes, Fenerbahče, Olimpijakos, Panatinaikos, CSKA Moskva, Makabi Tel Aviv, Olimpija Milano i Žalgiris. 

Zanimljivo, uprava Valensije stava je da bi u budućnosti odbila A licencu ukoliko bi joj bila ponuđena, pošto želi da se u Evroligi takmiči isključivo zahvaljujući ostvarenim rezultatima koji to i omogućavaju.
„Želimo da se takmičimo u Evroligi jedino ako rezultatski uspemo da ostvarimo taj cilj. Ne želimo A licencu. Da budem jasan - Evroliga nam nije ni ponudila istu, ali ako bi se to dogodilo - odbili bismo je odmah“, rekao je potpredsednik Slepih miševa Pako Raga.

Ne treba zaboraviti da su sve glasnije spekulacije da bi Evroliga od naredne sezone mogla da broji 18 umesto dosadašnjih 16 klubova i da se očekuje da bi pozivnice trebalo da dobiju jedan francuski klub i minhenski Bajern, ukoliko ove sezone ne bi osvojio titulu. 

Foto: Shutterstock


tagovi

ValensijaEvroligaA licenca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara