Vesprem i Barsa već gledaju ka Kelnu

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.05.19. | 09:16

Bogati mađarski klub i katalonski gigant veći deo posla obavili na gostovanjima u Flenzburgu i Nantu. Pred svojim navijačima samo overa polufinala Lige šampiona

Prava uzbuđenja u rukometnoj Ligi šampiona nas očekuju u nedelju, a danas, čini se, bez neizvesnosti u duelima u Vespremu i Barseloni.

Bogati mađarski klub je bio favoriti protiv nemačkog šampiona Flenzburga, ali +6 iz prvog susreta sigurno je malo ko očekivao. Vesprem je u odličnoj formi u poslednje vreme. U prvom meču čak 12 rukometaša vicešampiona naših severnih suseda su se upisali u listu strelaca. Vesprem nikada nije ispao iz evro elite kada je pobedio u prvoj utakmici na strani.

Izabrane vesti

Prošle godine je mađarski tim eliminisan već u osmini finala od danskog Skjerna, a sada je jednom nogom na finalnom turniru Lige šampiona 1. i 2. juna u Kelnu u Leksus areni, koja je poslednjih godina tradicionalno domaćin najboljim klubovima Starog kontinenta.

Za domaćina igraju dvojica Srba, nekadašnji reprezentativci Momir Ilić i Petar Nenadić. Flenzburg brani čast nemačkog rukometa, ali će teško od Kelna. Samo čudo tim sa severa Nemačke može da odvede na F4. Ako je za utehu, Flenzburg je blizu odbrane titule u Bundesligi. Za kapitena gostiju, Šveđanina Tobijasa Karlsona ovo bi mogao da bude poslednji meč u Evropi jer je najavio kraj karijere na leto.

Vesprem je u grupnoj fazi izgubio već dva susreta pred svojim navijačima i to od Rajn Nekar Levena i Vardara, ali to je bio krizni period sa početka sezone kada je ekipu vodio Šveđanin srpskog porekla Ljubomir Vranješ.Šest golova ne samo da je nemoguća misija za goste iz Nemačke nego će teško i do pobede u uvek bučnoj dvorani u Vespremu.

Barselona takođe može da bude bezbrižna u revanšu u Blaugrani. U prvom meču četa Ćavija Paskvala je pobedila sa čak sedam golova razlike (32:25), pa je Keln na dohvat ruke. U prvom duelu u Nantu nerešiva enigma za domaćina bio je pivotmen Barse, Francuz Ludovik Fabregas. On je postigao čak devet golova, a prošle sezone je stigao iz Monpeljea. Solidan je bio i kapiten reprezentacije Srbije Nemanja Ilić sa dva pogotka. Makedonski superstar Kiril Lazarov je zatajio protiv bivšeg kluba. Postigao je samo dva gola, pa u slabijoj igri iskusnog desnog beka treba tražiti uzrok debakla Nanta.

Barselona nije izgubila na svom terenu još od decembra 2015. godine kada je Vive Kjelce bio bolji od Katalonaca (33:31). Barsa nikada nije poražena pred svojim navijačima sa sedam i više golova razlike, pa Nant nema čemu da se nada. Najbolji strelac francuskog tima u prvom suretu Valero Rivera igraće prvi put u Blaugrani protiv bivšeg kluba. On je 2018. godine pojačao vicešampiona Evrope posle godina igranja u Barseloni. Oba tima igraju na gol više, pa bi mreže trebalo često da se tresu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 19:30 7464 LŠPF Barcelona - Nantes up više (60.5) 1,50
Sub 17:30 7463 LŠPF Veszprem - Flensburg ki 1 1,45
Ukupna kvota2,17

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE, REVANŠ MEČEVI

Subota
17.30: (1,45) Vesprem (8,50) Flenzburg (3,40)   /prvi meč: 28:22/
19.30: (1,20) Barselona (11,0) Nant (5,60)    /prvi meč: 32:25/

Nedelja
17.00: (1,07) PSŽ (16,0) Vive Kjelce (11,0)    /prvi meč: 24:34/
19.00: (1,30) Seged (9,00) Vardar (4,40)    /prvi meč: 23:31/

*** kvote su podložne promenama

Foto: Printscreen


tagovi

Momir IlićPetar Nenadićsportsko klađenjeEHF Liga šampionaVespremRK BarselonaRK NantFlenzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara