"De Brujne leti iz tima"
"De Brujne leti iz tima"

Vilmotsovi rezovi: De Brujne na klupi, visi i Felaini, napadač nerešena dilema

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.06.16. | 10:59

Šansa za Karaska, možda i Mertensa

De Brujne leti iz timaSelektoru Francuske Didijeu Dešanu rizik se nije isplatio, brzo je shvatio da ni tako moćan tim kakav je Francuska ne može bez Pola Pogbe i Antoana Grizmana, bez obzira na to što na početku Eura nisu opravdali očekivanja. Sada je na sličnim mukama i selektor Belgije. Mark Vilmots  posle 0:2 protiv Italije nešto mora da menja, a sudeći prema izveštajima iz Belgije ceh će platiti uz Edena Azara najveća zvezda tima - Kevin De Brujne.

Doduše, nije to sam Vilmots rekao, već su novinari izvukli zaključak sa treninga. Oni jesu bili zatvoreni za javnost, ali takve se stvari uvek doznaju. A šta se dešavalo iza paravana? Vilmots je eksperimentisao. Tri puta 11 na 11. Tražio je selektor dobitnu kombinaciju. Većina prvotimaca sva tri puta je bila u prvom timu. De Brujne nije. Mediji su zaključili - klupa protiv Iraca, iako se as Mančester Sitija oporavio od lakše povrede.

Izabrane vesti

Na osnovu toga što se zbivalo na treninzima krenule su i glasine ko bi mogao da ga zameni u timu. Jedna varijanta uvežbavana na treninzima novinarima je bila posebno zanimljiva. Janik Fereira Karasko i Dris Mertens po bokovima sa Edenom Azarom u ulozi plejmejkera što bi značilo da bi međ rezerve morao i Maruan Felaini. Ima i logike za takvu formaciju...
"Irci igraju dijamant formaciji u vezi tako da bi trebalo da bokovi budu relativno otvoreni. Možda će i oni nešto menjati, ali u poslednjih osam utakmica sedam puta su igrali u dijamantu", pojašnjava Vilmots.

MOZZART KVOTE: (1,80) BELGIJA (3,50), IRSKA (5,10)

Aksel Vicel nije sporan. Irci među retkima ne odustaju od formacije sa dva napadača. Osigurač je potreban. Opcija je i da Felaini ostane u timu nauštrb Radže Najngolana. Promena bi zato moglo da bude u odbrani. Mesto desnog beka mogao bi da zauzme Tomas Munije iz Klub Briža. Loran Siman je razočarao protiv Italije.

Poslednja dilema je napadač. Vilmots još nije prelomio, ali mediji kao da navijaju da Romelu Lukaku ispadne iz startnih 11. Kažu da Kristijan Benteke ima više iskustva u okršajima sa ostrvskim fudbalerima, iako obojica već dugo igraju u Premijer ligi. Pominju i Mišija Bačuajija. Divok Origi ima najmanje šanse. Ali čini se da pristaju na sve samo da Lukaku ne bude tu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalMark VilmotsKevin de BrujneEvropaeuro 2012Belgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara