Virus je prošlost, Makedonija u najjačem sastavu na Lihtenštajn

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.10.18. | 14:25

Dobre vesti za naše južne komšije

Makedonci mogu da odahnu.

Obelodanjeno je da se reprezentativci koje je "pokosio" stomačni virus nalaze u dobrom stanju i da će nastupiti protiv Lihtenštajna. Arijan Ademi, Stefan Spirovski, Stefan Ristovski, Mite Cikarski i Boban Nikolov zbog bolova u stomaku nisu odradili jučerašnji trening, ali su zahvaljujući lekarskom timu uspeli da dobiju bitku sa virusom te su spremni za okršaj sa drugoplasiranom selekcijom Grupe 4 u okviru Lige D. Prvobitno se sumnjalo na trovanje hranom, međutim, nakon ispitivanja utvrđeno je da je ipak reč o prehladi. 

Izabrane vesti

Makedonci su izraziti favoriti i sa velikim optimizmom dočekuju večerašnji meč. Dosad su upisali dve pobede (Gibraltar i Jermenija, obe po 2:0), dok je Lihtenštajn tukao Gibraltar (2:0) i izgubio od Jermenije (1:2). 
"Nadam se pobedi. Atmosfera je odlična, željni smo pobede, jedva čekamo utakmicu. Nadam se da će doći više navijača u odnosu na meč sa Jermenijom i da ćemo preko ovih kvalifikacija uspeti da se izborimo za Evropsko prvenstvo, koje bi obradovalo ne samo nas, nego i celu zemlju. Igrao sam za mnoge klubove, osvojio mnogo titula, ali Makedonija je nešto posebno. Želim da zaigram na Evropskom prvenstvu preko Lige nacija", poručio je legendarni makedonski napadač Goran Pandev.

Zanimljivo, na današnji dan pre 25 godina fudbalska reprezentacija Makedonije odigrala je prvi meč od osamostaljenja. Makedonci su kao gosti savladali Sloveniju u Kranju sa 4:1, a strelac prvog, istorijskog pogotka za Makedoniju bio je Zoran Boškovski

LIGA NACIJA D

Grupa 4

Subota

18.00: (1,15) Gruzija  (6,75)  Andora (28,00) 
18.00:  (3,10) Letonija  (2,75)  Kazahstan (2,70) 
18.00:  (1,07) Jermenija  (13,00)  Gibraltar (25,00) 
20.45:  (1,12) Makedonija  (9,00)  Lihtenštajn (20,00) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

MakedonijaLihtenštajn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara