""
""

Voro je pravi čudotvorac: Dva meča, dve pobede Valensije! Dijego Alves je majstor za penale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.09.16. | 13:50

Slepi miševi se vraćaju u život

Prvo Alaves, sada Leganes. Protivnici možda nisu na nivou renomea Valensije, ali Slepi miševi uspeli su da se izvuku iz dubioze u koju su upali na početku nove sezone. Posle košmarnog starta i četiri uzastopna poraza uspela je šok terapija dolaskom čuvenog privremenog trenera Salvadora Gonzaleza Marka, popularnog Vora. Nije Valensija blistala protiv Leganesa, daleko od toga, ali je urezala još jednu recku i tako dobila novu dozu samopouzdanja, preko potrebna u ovako delikatnom trenutku - 2:1.

Izabrane vesti

Velike zasluge za nova tri boda u sezoni idu na dušu Nanija, koji je meč završio sa golom i asistencijom, ali posebno na račun golmana gostiju Dijega Alvesa, koji je odbranio ključni penal sredinom drugog poluvremena i tako zaustavio nameru Leganesa da ponovo uđe u trku za pobedu. Uz to imao je još nekoliko izvanrednih intervencija, kojim je polako uništavao nadu rivala. 

Da je pred Vorom i dalje dugačak put kako bi podigao Valensiju na stabilne noge bilo je jasno već posle 20 minuta. Leganes je odigrao jednu školsku akciju, kreator je bio Omar, a egzekutor Aleksandar Šimanovski rezantnim udarcem glavom, neodbranjivim za golmana Dijega Alvesa.

Ali, sve se brzo okrenulo. Od trenutka kada je pao gol Valensija je krenula u ofanzivu koja je brzo dala konrektne rezultate. Nani je bio strelac izjednačujućeg pogotka, a pred Slepim miševima bilo je još gotovo sat vremena igre kako bi se rezultat okrenuo. 

Preokret je došao brže nego što se očekivalo. Već u uvodnoj fazi drugog poluvremena Nani je ponovo imao važnu ulogu, pošto je bio asistent kod pogotka Marija Suareza.

Umesto da postane heroj, Šimanovski je u 62. minutu etiketiran kao tragičar Leganesa. Ali, ne treba ga previše kriviti, pošto je Alves pravi majstor za penale. U Primeri je dosad odbranio 17 od ukupno 35 protivničkih udaraca sa bele tačke. 

PRIMERA – 6. KOLO:

Petak:
Betis – Malaga 1:0 (1:0)
/Hoakin 25/

Subota:
Eibar – Real Sosijedad 2:0 (0:0)
/Iljaramendi 57, Bebe 66/

Sporting Hihon – Barselona 0:5 (0:2)
/Suarez 29, Rafinja 32, Nejmar 81, 88, Turan 85/

Atletik Bilbao – Sevilja 3:1 (1:0)
/San Hose 26, Balenzijaga 66, Aduric 90pen - Nasri 55/

Las Palmas – Real Madrid 2:2 (1:1)
/Tana 38, Arauho 85 - Asensio 33, Benzema 67/ 

Nedelja:
Leganes – Valensija 1:2 (1:1)
/Šimanovski 21 – Nani 34, Suarez 52/

16.15 Atletiko Madrid – Deportivo La Korunja
18.30 Viljareal – Osasuna
20.45 Espanjol – Selta Vigo

Ponedeljak:
20.45 Alaves - Granada

(FOTO: Action Images)


tagovi

VoroValensijaŠpanijaPrimeraNaniLeganesEvropaDijego Alves

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara