"Brća Srnić"
"Brća Srnić"

Zajedno su otišli na pripreme, ali prvi put sa različitim klubovima: Ništa se nije promenilo, čujemo se svaki dan

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.02.16. | 17:04

"Nije neobično što smo na razdvojenim stranama. Naš profesionalni život je takav da smo znali da ćemo jednog dana verovatno igrati u različitim kluboma", rekao je Dragoljub Srnić

Brća Srnić

Dragoljub i Slavoljub Srnić i na ove pripreme su putovali zajedno, ali sticajem okolnosti, pošto su Čukarički i Crvena zvezde istim avionom otišli na Kipar, ali prvi put u svojim karijerama razdvojeni tempiraju formu za nastavak sezone.

Izabrane vesti

Od Limasola gde je Čukaarički do Pafosa gde je baza lidera Superlige ima svega sat vremena, pa su trenutno najpoznatiji blizanci u srpskom fudbalu i na Kipru imali vremena se vide.
"Prvo smo se videli na aerodromu, gde smo istim avionom doputovali ovde. Onda smo se videli i pre neki dan kod nas u hotelu, kad su došli Slave (Slavoljub Srnić) i Rendula ( Zoran Rendulić) da nas obiđu, jer je Zvezda imala slobodan dan. Nije neobično što smo na razdvojenim stranama. Čujemo se svaki dan, ništa se tu nije promenilo. Naš profesionalni život je takav da smo znali da ćemo jednog dana verovatno igrati u različitim kluboma, ali eto super je što smo se sad sreli na Kipru i nadamo se da ćemo opet igrati zajedno", rekao je Dragoljub Srnić.

Čuka je do sada odigrala dve utakmice na Kipru. Prvo je savladana poljska Korona (1:0), nakon čega je usledio remi sa ukrajinskim Arsenalom iz Tule (1:1).
"Mogu da kažem da smo igrali sasvim korektno. Realno nije ni protivnik bio slab. Dobro smo stajali na terenu. Šteta što možda nismo iskoristili neku od šansi u prvom poluvremenu. Verujem da bi rezultat bio drugačiji. Sve u svemu, moj lični utisak je skroz dobar. U prvom meču protiv Korone odigrao sam 65. minuta i rekao bih da je bilo dobro za prvu utakmicu. U Poljskoj se igra snažan fudbal i nije bilo lako izdržati veliki broj duela sa očigledno dosta motivisanim fudbalerima Korone. Ostalo je još devet dana do završetka priprema, rekao bih da je to dovoljno da se adekvatno pripremimo za prvo kolo protiv Metalca. Ima sitnih povreda kao i uvek, srećom ništa ozbiljno. Samo neka tako i ostane", dodao je Srnić.

Dragoljub Srnić, Regan, Janković i u pozadini Mirosavljević

Pozitivne utiske iz prva dva meča nosi i odlični vezista Branislav Janković, koji se u prvom delu sezone u potpunosti adaptirao na novi klub, a sada se očekuje da bude jedan od nosioca igre ekipe sa Banovog brda.
"Kao što je možda i poznato u Čukarički sam došao letos, a pre toga nisam igrao celu polusezonu, tako da mi je bilo potrebno vremena da uđem u odgovarajući ritam. Zadovoljan sam sa nekoliko prvih utakmica, naročito u Evropi. Kasnije je u prvenstvu bilo uspona i padova. Za mene je najbitnije da sam upisao skoro sve nastupe i da sam fizički ponovo spreman. Potajno se nadamo drugoj poziciji na kojoj smo završili prvi deo sezone. Kao krajnji cilj je svakako mesto koje vodi u Evropu", rekao je Janković.

Od njegovog cimera Regana Obenga takođe se očekuje da bude veliko pojačanje za ekipu Zorana Popovića, s obzirom da je jesenenas dugo odsustvovao sa terena.
"Mnogo je vremena prošlo od kad sam poslednji put igrao prvenstvenu utakmicu. Povredio sam se 11. septembra i oporavak je trajao do decembra. Tada sam završio sa rehabilitacijom. Sada sam potpuno spreman i ne osećam nikakav problem. Povreda je prošlost. Na Kipru je super, nije mi prvi put da sam ovde, tako da sam znao šta me očekuje. Baš sam se uželeo i treninga i utakmica. Jedva sam čekao da počnu pripreme. Šef me polako uvodi u ritam što je posle tako teške povrede koju sam imao potpuno uobičajno. Odigrao sam pola sata u meču protiv Korone i petnaestak minuta u susretu sa Arsenalom i zadovoljan sam pruženim. Nadam se da su zadovoljni i ostali. Na meni je da nastavim da radim naporno i verujem da ću u drugom delu sezone prikazati to što se od mene očekuje", istakao je Regan.

(FOTO: MN press, FK Čukarički)


tagovi

SuperligaSrbijaSlavoljub SrnićDragoljub SrnićČukaričkiFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara