"Derik Braun"
"Derik Braun"

Žalgirisov pucanj u prazno - Efes stigao Zvezdu, Panatinaikos i Baskoniju!

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.03.17. | 20:55

Tajler Hanikat, Džejson Grejndžer i Derik Braun slomili Litvance u Kaunasu - 76:68

Derik Braun

Sada je jasnije - do kraja ligaškog dela Evrolige čeka nas pakao u borbi za četvrtfinale! Žalgiris je, čini se, propustio svoje šanse da okuša svoju sreću i pokuša da obezbedi mesto među osam najboljih timova Evrope, a Efes će se posle trijumfa u Kaunasu pitati mnogo - 76:68.

Izabrane vesti

Imao je domaćin nekoliko šansi da prelomi susret i okrene ga u svoju korist. Ali, tvrdoglavi Tajler Hanikat i Džejson Grejndžer nisu dozvolili nekadašnjem evropskom šampionu da se ponada! 

U uzbudljivoj i dramatičnoj završnici Žalgiris je potpuno ostao bez koncentracije i municije, što je Efes iskoristio i surovo kaznio. Žalgiris je bez koševa iz igre ostao tokom poslednjih sedam minuta utakmice, a tokom pomenutog vremenskog intervala Edgaras Ulanovas bio precizan sa linije slobodnih bacanja. 

Efes je zatvorio sve prilaze košu. Dok je Hanikat pokupio praktično sve najvažnije skokove na meču, Grejndžer je zajedno sa Derikom Braunom potpisao Efesovu pobedu. Sve je bilo rešeno na ulazu u poslednji minut, kada je iskusni krilni košarkaš postigao možda i ključne poene i odveo Efes na velikih 74:68. Nakon serije promašaja Brendon Pol je dodatno uvećao razliku i tako stavio tačku. 

Najefikasniji u pobedničkim redovima bio je Grejndžer s 25 poena, Pol je ubacio 12, a Braun 13 koševa. Hanikat je imao pet koševa, ali i 12 skokova. Kod domaćina jedino su Lukas Lekavičijus i Edgaras Ulanovas imali dvocifren učinak - 11, odnosno 10 poena. Leo Vesterman je skupio po osam poena i asistencija. 

Efes se sada izjednačio po broju pobeda sa Panatinaikosom, Baskonijom i Crvenoj zvezdom ima skor 15-12, s tim što pomenuti triling tek treba da odigra svoje mečeve 27. kola. 

EVROLIGA - 27. KOLO

Utorak:
Fenerbahče - Makabi Tel Aviv 79:81
/Mahmutoglu 15 - Landsberg 22/

Žalgiris - Anadolu Efes 68:76
/Lekavičijus 11 - Grejndžer 25/

20.00 Bamberg - Baskonija
20.15 Panatinaikos - Armani Milano

Sreda:
17.00 CSKA Moskva - Darušafaka
19.00 Galatasaraj - Uniks Kazanj
19.00 Crvena zvezda - Olimpijakos
21.00 Real Madrid - Barselona

(FOTO: MN Press)


tagovi

Anadolu EfesDerik BraunDžejson GrejndžerEvroligaTajler Hanikat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara