""
""

Zar baš sad? Bilbao se sapleo protiv redovne mušterije, Osasuni prvi bod na San Mamesu posle devet godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.10.16. | 18:16

Ni 18 šuteva ka golu nije pomoglo, pošto su samo četiri puta lote išle u okvir - 1:1

Devet godina. Toliko dugo trebalo je fudbalerima Osasune da se sa vrućeg terena San Mamesa kući vrate sa bar jednim bodom u džepu. Od tog 26. avgusta, sve do danas, Atletik je mleo tim iz Pamplone i gotovo uvek protivnika ispraćali sa terena sa bar dva gola u mreži. Međutim, tradicije, kakve god da su, postoje da bi se rušile, a Osasuna je konačno uspela da uzme bar jedan bor, koji će u ovim danima ozbiljne krize mnogo značiti - 1:1.

Izabrane vesti

I nije samo Osasuna uspela da zaustavi pobedničku seriju Atletika u međusobnim okršajima. Gosti su ujedno prekinuli Atletikov niz od četiri trijumfa na San Mamesu u svim takmičenjima, a za klub iz Baskije ovo je prvi remi ove sezone!

Posle odličnog starta sezone Bilbao je ušao u nemirne vode, pošto je u poslednja četiri kola osvojio isto toliko bodova i ispao skroz iz grupe vodećih klubova španskog prvenstva. Osasuna je u isto toliko mečeva uzela čak pet bodova, što najavljuje da bi stvari mogle da se poprave i konačno izađe iz opasne zone, u koju je upala praktično još od starta takmičarske godine.

Pravog uzbuđenja u ovom okršaju bilo je samo u vremenskom rasponu od svega pet minuta. Gosti su preko Oriola Rijere stigli do vođstva posle dobro izvedenog Toresovog kornera. Igrao se 23. minut. Samo nekoliko trenutaka kasnije Raul Garsija uzvratio je udarac glavom i poravnao rezultat.

To je, praktično, bilo sve. Bilbao jeste imao inicijativu, napadao gotovo sve vreme, ali Osasunina odbrana odradila je vrhunski posao, jer rivalu nije omogućila gotovo nijednu izglednu poziciju.

Doduše, Osasuna je u 32. minutu imala šansu da preko Serhija Leona stigne do novog vođstva, ali se njegov udarac s ivice šesnaesterca odbio o desnu stativu.

Bod jeste osvojen, ali je Osasuna već u prvom poluvremenu ostala bez Didijea Dižara i Oriola Rijere, koji su doživeli povrede i nisu mogli da nastave meč.

PRIMERA - 10. KOLO:

Petak:
Leganes - Sosijedad 0:2 (0:1)
/Hose 29, Prijeto 29/

Subota:
Hihon – Sevilja 1:1 (1:1)
/Moj Gomez 20 - Vijeto 4/

Alaves - Real Madrid 1:4 (1:2)
/Dejverson 7 - Ronaldo 17. penal, 33, Morata 84, Ronaldo 88/

Atletiko Madrid – Malaga 4:2 (3:1)
/Karasko 7, 86, Gameiro 24, 44 - Kamačo 64/

Barselona - Granada 1:0 (0:0)
/Rafinja 48/

Nedelja:
Eibar – Viljareal 2:1 (0:1)
/Ramis 80, Pedro Leon 87 - Bruno 41. penal/

Bilbao – Osasuna 1:1 (1:1)
/Garsija 28 - Rijera 23/

18.30 Betis – Espanjol
20.45 Las Palmas - Selta

Ponedeljak:

20.45 La Korunja - Valensija

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaRaul GarsijaPrimeraOsasunaOriol RieraEvropaAtletik Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara