""
""

Zirjanov i crveni karton jači od Lokomotive, Spartak primio gol sa pola terena! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.09.13. | 16:28

Zenit u finišu meča došao do trijumfa u derbiju (2:1), ekipa Valerija Karpina primila čudan gol, ali u drugom poluvremenu stigla do preokreta (2:1)

Još jedno više nego uzbudljivo kolo u izuzetno zanimljivoj i kvalitetnoj ruskoj Premijer ligi. Utakmica između Zenita i Lokomotive s razlogom je proglašena za derbi kola, a pripala je domaćem timu, koji je u finišu slavio golom Zirjanova – 2:1 (1:0).

I jedni i drugi su u meč ušli veoma žustro, što je rezultiralo činjenicom da prva dva pogotka budu budu postignuta sa bele tačke.

Izabrane vesti

Prvi je imao daleko veću važnost za krajnji ishod meča, pošto kod dosuđenog jedanaesterca za Zenit isključen vezista gostiju Lasana Dijara. Iako je ekipa iz Sankt Peterburga nakon prvog dela igre imala vođstvo i igrača više, Lokomotiva je u 70. minutu došla do izjednačenja preko Busufe i bila izuzetno bliz jednog boda.

Ipak, odbrana Moskovljana nije izdržala do kraja utakmice. Dani je u 86. minutu sjajno proša po levom boku, nanizao nekoliko igrača i stavio loptu na tacnu Zirjanovu, koji je matirao nemoćnog Abajeva.

Zenit je ovim trijumfom preskočio drugoplasiranu Lokomotivu i prišao na tri boda aktuelnom šampionu, koji je u petak takođe nakon velikih uzbuđenja savladao Amkar.

Spartak iz Moskve je konačno razbio maler i prekinuo niz od pet vezanih mečeva bez trijumfa u svom takmičenjima, iako je početak meča obećavao novi katastrofalan dan za navijače velikana iz Moskve - 2:1 (1:1).

Naime, golman domaćih Sergej Pesjakov je u sedmom minutu meča katastrofalno reagovao nakon prekida Vladimira Rikova i primio pogodak sa gotovo pola terena.

Ipak, domaći su smogli snage i preko Movsisjana i Jakovleva došli do preokreta i važnih bodova.

Rubin je dobru formu iz Lige Evrope preusmerio i na Premijer ligu, pošto je lagano savladao Ural, sa tri gola Solomona Rondona.

PREMIJER LIGA – 7. KOLO:

Petak:
CSKA – Amkar 2:1 (1:1)
/Dumbija 23, Musa 77 – Pev 1/

Subota:
Terek – Anži 1:1 (0:1)
/Ailton 87 penal - Everton 33/

Krasnodar – Volga 3:0 (3:0)
/Vanderson 11, 32, Žoazinjo 45/

Nedelja:

Ural – Rubin 0:3 (0:1)
/Rondon 17, 55, 75/

Zenit – Lokomotiva 2:1 (1:0)
/Širokov 43pen, Zirjanov 86 – Busufa 70pen/

Spartak – Tom 2:1 (1:1)
/Mvsisjan 45+3, Jakovlev 76 – Rikov 7/

Krila Sovjetov – Kubanj 0:0

Dinamo M. - Rostov 1:1 (0:1)
/Kokorin 47 - Milić 7/

(FOTO: Action images)

 


tagovi

EvropaKonstantin ZirjanovRubin KazanjRusijaSalomon RondonSpartak MoskvaTom Tomsk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara