""
""

Žoga Bonito! Voždovac je ta ekipa, Partizan pao u Srbiji posle godinu dana (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.08.17. | 21:50

Zmajevi dočekali trijumf na Topčiderskom brdu posle 11 godina - 3:1

Senzacija! Možda ne. Voždovac je po svemu viđenom bio Partizan, a Partizan ni „š“ od šampionskog tima. Posledica: 3:1 u četvrtom kolu Superlige.

Iznenađujućih samo za one koji nisu gledali, jer su Zmajevi bljuvali vatru u Humskoj 1, u svakom trenutku izgledali kao ekipa koja zna šta hoće, što im je donelo tri boda na terenu favorita i spoznaju da je reč o timu koji igra toliko lep da jednostavno razoružava. I zaslužuje aplauz na otvorenoj sceni ne samo zbog rezulata koju joj je doneo proboj na drugo mesto superligaške tabele.

Izabrane vesti

Sastav Ilije Stolice je bio i pismen i smislen. I borben i rastrčan. I kreativan, a i raspucan kad je trebalo. Sa dva pogotka još u prvom poluvremenu nagovestio je da će uzeti skalp prvaku države, a sjajnom postavkom, pametnom i organizovanom igrom u nastakvu, kad se nije samo branio, već znao i da pritisne nesigurnu odbranu domaćina, pa u finišu je još jednom natera na kapitulaciju, izbori tek drugu pobedu na Topčiderskom brdu. Prvu posle 11 godina.

Dosad se pamtilo onih 3:2 iz 22. oktobra 2006, a večeras su istoriju ekipe sa Dušanovca ispisali talentovani Filip Stuparević (tek za dve sedmice napuniće 17 godina) i još jedan mladić, 20-godišnji Borko Durornjić. Obojica su bili vešti egzekutzori posle velikih grešaka Lazara Ćirkovića i Filipa Kljajića, mada bi bilo pogrešno samo tandem iz Partizanove odbrane okriviti za pobedu Voždovca.

Pogotovo što je gostujući tim imao više raspoloženih igrača. Kakve partije Ivkovića, Mihajlova, Petrovića, kakav smisao da se lopta gura napred i igra lepo kod Srećkovića, kakva sportska drskost Stuparevića i Duronjića. Zasluženo su postali prvi tim još od subotičkog Spartaka 20. avgusta prošle godine da je bacio na patos crno-bele na srpskoj sceni (1:2).

Miroslavu Đukiću ostaje da se zapita zašto njegov tim posle tri relativno rutinske pobede nije bio ni blizu četvrte, iako je raniji pogodak Uroša Đurđevića, iz jedanaesterca u sedmom minutu, nagovestio sličan epilog. Nedostajao je lakše povređeni Everton Luiz, međutim, više od Brazilca nedostajalo je uigrane odbrane (ne samo na ovom meču), racionalnijih rešanja u kreaciji napada, pa u u njenoj završnici, jer je nedopustivo da tim koji gubi ne stvori nijednu šansu u periodu od 46. do 65. minuta.

Mnogo nevolja za Đukića - kome je Ilija Stolica očitao lekciju na temu kako se vodi tim i kako se prave izmene u osvit derbija sa Vojvodinom u nedelju u Novom Sadu.

--------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, ČETVRTO KOLO

PARTIZAN - VOŽDOVAC 1:3 (1:2)
/Đurđević 7 pen - Stuparević 8, Duronjić 38, Ješić 89/

Stadion Partizana
Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)
Žuti karton: Radin (Partizan), Srećković (Voždovac)

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Ćirković, Ostojić, Nemanja G. Miletić - Jevtović, Kosović (od 61. Radin) - Janković, Tavamba, Suma - Đurđević. Trener: Miroslav Đukić

VOŽDOVAC: Popović - Gajić, Ivković, Mihajlov, Filipović - Pavlović, Putinčanin Petrović (od 68. Ješić) - Duronjić (od 73. Mađović), Srećković (od 83. Gavrić) - Stuparević. Trener: Ilija Stolica.

TABELA

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

fk voždovacSuperligaFK PartizanFilip StuparevićBorko Duronjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara