ZVANIČNO: Fred!

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.06.18. | 17:55

Peti najskuplji transfer Mančester junajteda svih vremena je završen

To je to, sada je i zvanično - Fred je novi fudbaler Mančester junajteda!

Ako je prethodnih dana i bilo dileme oko toga da li će Crveni đavoli završiti peti najskuplji transfer svih vremena u klupskom okviru, sada je i ona nestala. Mančester junajted je na svim zvaničnim stranicama potvrdio da je dogovor sa Šahtjorom postignut, ali nikakvi finansijski detalji nisu saopšteni. 

Izabrane vesti

Ipak, kako je od ranije poznato, Mančester junajted će na račun ukrajinskog giganta uplatiti 59.000.000 evra, mada se sada spekuliše i o tome da bi Šahjtoru moglo da legne još oko 7.000.000 evra na ime bonusa, što znači da bi transfer mogao da iznosi na kraju čak 66.000.000 evropskih novčanica. Ali, ovo je još nezvanična informacija. Fred je tokom jučerašnjeg dana obavio apsolutno sve medicinske preglede u Junajtedovom trening centru Karington, koji je daleko najopremljeniji za ovakve stvari od svih klubova u Premijer ligi, a verovatno i u celoj Evropi. Naime, unutar Karingtona postoje specijalno dizajnirane sobe sa magnetnom rezonancom i svim modernim skenerima, pa Fred praktično nije morao da napusti Junajtedovo gnezdo nijednog trenutka. 

Nakon što su svi pregledi obavljeni, Brazilac je žvrljnuo autogram na petogodišnji ugovor ko bi na sezonskom nivou trebalo da mu donese po 6.000.000 evra, bez bonusa na konto svih individualnih i timskih uspeha. 

Žoze Murinjo je dovođenjem Šahtjorove prve violine rešio veliki posao u srcu veznog reda, pošto će sada na raspolaganju imati Nemanju Matića, Pola Pogbu, Andera Ereru, talentovanog Skota Mektominaja i sada Freda. Time je Junajted zakrpio veliku rupu posle sve izvesnog odlaska Maruana Felainija, kome na kraju meseca ističe ugovor.

Fred je poslednjih šest meseci jedan od najtraženijih defanzivnih vezista u Evropi. Dovoljno je samo konstatovati da je bio prvo ime na listi želja Pepa Gvardiole dugo vremena. Poseduje odličan pregled igre, ima „loptu“ koja iz jednog dodavanja može da razori protivničku defanzivnu koncepciju, a ono što je Murinju verovatno i najbitnije - odličan je defanzivac i prava spona između odbrane i napada. Tako bi u trouglu sa Pogbom i Matićem Junajted trebalo da ima jedan od najmoćnijih trilinga Starog kontinenta.

Ipak, i dalje ostaje mogućnost da se u Junajtedu dogode nove velike promene. Naravno, ukoliko bi Pogba napustio Junajted, onda bi na njegovo mesto verovatno došao Sergej Milinković Savić, koji je takođe vrlo interesantan i Mančester Sitiju, ali i Pari Sen Žermenu i Real Madridu.

Sve u svoje vreme. Da se prvo slegne prašina oko ovog transfera...

Foto: Via Twitter / @ManUtd


tagovi

FredLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara