Slavlje posle Rodićevog gola
Slavlje posle Rodićevog gola

Zvezda odradila Radnički: Sporan gol Rodića, poneka majstorija Ebisilija i ništa više (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.07.18. | 20:54

Crveno-beli zabeležili trijumf protiv Radničkog – 2:0

Zvezda je odradila posao! Četiri reči su dovoljne da opišu večerašnja dešavanja sa “Marakane” i meča koji će se koliko u ponoć zaboraviti. Ostaće zapisano da je u sudaru dve umorne ekipe (ili je takav utisak sa tribina) Crvena zvezda izvojevala pobedu na mišiće, suvi kvalitet i širi roster – 2:0 (1:0). Brisao je znoj sa čela Vladan Milojević, skakao kao oparen, znojio se na avgustovskoj vrelini, jer je još u ranoj fazi spoznao da će njegova ekipa ostati dužna navijačima. Nije se proslavio ni Radnički iz Niša, koji je tek u drugom poluvremenu bez pomoći Nenada Lalatovića pokazao spremnost da napadne.

Utakmica bez tečnosti i ritma odlučena je kontroverznim golom Milana Rodića u ranoj fazi meča. Publika je mogla da aplaudira jedinom raspoloženom Lorencu Ebisiliju koje je plejmejkerske sposobnosti demonstrirao više nego atraktivnim gaženjem lopte, kada je naterao kompletnu zapadnu tribinu da ustane. Trener crveno-belih Vladan Milojević može i da se ponosi činjenicom da je njegov tim u petom ovosezonskom meču sačuvao mrežu netaknutom.

Izabrane vesti

Malo toga je bilo da se vidi u derbiju evropskih srpskih predstavnika. Bar u prvom poluvremenu. Jaku dozu nervoze pojačala je vrlo kontroverzna odluka iz devetog minuta koja može da se tumači na različite načine. Činjenica je da Rodić prilikom proigravanja Melega bio u ofsajdu, kao što je činjenica da je loptom posle toga igrao Taras Bondarenko i doveo u vrlo neprijatnu situaciju prvog pomoćnika Vladimira Jovanovića. Zastavica je ostala dole, a iskusni levi bek je radi reda ćušnu loptu u mrežu i doveo crveno-bele u vođstvo.

gallery

Fudbaleri Radničkog, bez komrilara Nenada Lalatovića (zvanično objašnjenje da mu je pozlilo), krenuli su u meč iz opasnog minusa. Sa druge strane tim Crvene zvezde, ponovo dobrano izrotiran, nije odisao strašću iz duela sa Suduvom. Mnogo profesionalnih faulova i tehničkih grešaka i malo prilika za golove. Istina, u taboru domaćina rasploženje za nadigravanje pokazao je Lorenco Ebisilio, ne štedeći se ni u defanzivi.

Sa druge strane zaboravljenje golgeterske koordinate tražio je napadač Brage na pozajmici u Crvenoj zvezdi Nikola Stojiljković. Nije mu išlo. Holanđanin Ebisilio je servirao odličnu šansu Marku Gobeljiću, koja se završila stihijskim udarcem, dok je na drugoj strani Saša Stojanović petom u for izbacio Lazara Ranđelovića… Oklevao je i izgubio duel sa odbranom Zvezde.

Povremeno je bilo mučno gledati duel po beogradskoj sparini. Ali Zvezda je imala vođstvo i mogla da bude zadovoljna.

Međutim, teško da je Vladan Milojević bio zadovoljan. Pokazala je to i dvostruka izmena na krilnim pozicijama. Umesto Jevtovića i Melega šansu su dobili Ben i Srnić… Rezultiralo je to nešto tečnijom igrom i odličnom prilikom za Nikolu Stojiljkovića koju je iskreirao Ebisilio.

Radnički je posle toga imao loptu više u nogama, ali nijednu konkretnu šansu... 

I onda u sudijskoj nadoknadi kazna. Ebisilio je probio po levom beku, vratio loptu u srce kaznenog prostora do Nenada Krstičića, a mladi Lazar Ranđelović, možda i ponajbolji igrač Nišlija večeras, pomalo naivno natrčao iz pozadine i oborio protivničkog vezistu. Čist penal i Benova egzekucija za konačnih 2:0.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI 2:0 (1:0)
/Rodić 9, Ben 92pen/

Stadion: Rajko Mitić
Sudija: Igor Stojiljković

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan - Gobeljić, Babić, Degenek, Rodić - Jovančić - Krstičić, Meleg (od 54. Srnić), Ebisilio, Jevtović (od 54. Ben) - Stojiljković (od 74. Joveljić).
RADNIČKI (4-2-3-1): Živković - Aksentijević, Bondarenko, Pankov, Stanković - Noma, Mićić (od 68. Jovanović) - Ranđelović, Stojanović (od 61. Stanisavljević), Grbić - Mrkić (od 58. Nikodijević).

Superliga, drugo kolo:

Subota:

Zemun - Vojvodina 1:1 (0:0)
/Simić 90+5 - Fofana 83/

Mačva - Napredak 1:0 (1:0)
/Gigić 32/

Mladost Lučani - Radnik 1:0 (0:0)
/Radivojević 51/

Proleter - Voždovac 2:1 (0:0)
/Mirosavljev 48, Čović 87 - Stuparević 61/

Rad - Čukarički 0:3 (0:1)
/Ovusu 35, Stojanović 73, Docić 86/

Nedelja:

Bačka – Spartak 2:1 (0:1)
/Makarić 46, Mičić 71pen – Savković 45pen/

Crvena zvezda – Radnički 2:0 (1:0)
/Rodić 9, Ben 92pen/

Dinamo - Partizan 0:1 (0:0)
/Ožegović 82/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Lorenco EbisilioMilan Rodić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara