""
""

Zvezda se zagrevala za Barselonu: Zadar pregažen vožnjom u leru!

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.01.15. | 21:53

Crveno-beli lako došli do 18.trijumfa u reagionalnom takmičenju (93:66 ) uz povremene egzibicije u režiji Marjanovića

Nastavlja se Zvezdin pobednički marš Jadrom! Vožnjom u leru izabranici Dejana Radonjića večeras su u solidnom popunjenom Pioniru pregazili Zadar i nastavili trijumfalni niz u regionalnom takmičenju! Da bi se ekipa iz Dalmacije oborila na obe plećke, i ostvarila 18. pobeda, bilo je potrebno samo da Mitrović i drugovi na mahove demonstiraju igru koja ih je u dobom delu sezone karakterisala. Jakom odbranom i igrom u tranciziji Zvezda je bez većih problema pobedila Zadar sa 93:66 (25:7, 19:28, 30:14, 19:17) , i najavila meč u Barseloni.

Frustracije iz duela sa Galatasarajem crveno-beli su izlečili u prvoj četvrtini! Zadar je poveo 5:0, a onda je ultao u Zvezdinu mašinu koja je samlela ove sezone i mnogo jače rivale. Trener Dejan Radonjić odmorio je večeras vidno umornog Markusa Vilijamsa, ali su crveno-beli u svakom trenutku  u petorici imali barjktara koji ih je vodio do ubedljive pobede.

Izabrane vesti

Ekipu je povukao standardno dobri Nikola Kalinić, pridodali su mu se Marjanović i Jović, dok je Jaka Blažić slabo šutersko veče kompenzovao karakterističnim trojkama! Zvezda je posle 10 minuta imala ogromnih 25:7, ali je u nastavku opustila zategnute defanzivne strune. Sa četiri niska igrača u petorci Zadar je počeo da pogađa otvorene šuteve, i pomalo unervozi domaću ekipu, dobrano izujedanu porazima u evroligaškim okršajima.

Ako je neko i video „rimejk“ filmova u kojima Crvena zvezda od gotovog pravi veresiju takvo ostvarenje nije želeo večeras da pusti Čarls Dženkins. Popularni Đenka je, kao da je uključen u struju, potpuno pretrčao odbranu Zadrana... Zvezda je na pogon supersoničnog Dženkinsa sredinom trećeg kvartala imala velikih (70:48), čime je zapravo zatvorila unapred dobijenu utakmicu... Bilo je prostora u nastavku i za egzibicije, a publiku u Pioniru oduševljavali su laki poeni i zakucavanja Bobija Marjanovića.

Najjefikasnji u redovima Zvezde bio je Dženikns sa 16,a Marjanović je dodao 15. Bolji od ostalih u redovima Zadra bio je Barać sa 13.

Zvezda u petak gostuje u Barseloni, dok će narednog ponedljka igrati protiv Budućnosti u Morači

(Foto Star Sport)


tagovi

ZadarSrbijaNikola KalinićJadranska ligaHrvatskaEvropaDejan RadonjićFK Crvena zvezdaBobi Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara